Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bývalý vojak kradol trezory, aby splatil dlhy
Zdielať na

Bývalý vojak kradol trezory, aby splatil dlhy

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrickí kriminalisti zadržali 46-ročného bývalého profesionálneho vojaka. Špecializoval sa na krádeže peňazí z trezorov. Trezory doslova vysekával zo stien.

Kriminalisti v sprievode 46-ročného zadržaného muža hľadali  trezory v lesoch nad Banskou Bystricou. Po tom, čo muža chytili označil miesta, kde sa trezorov zbavil. Jeden hodil do rieky Hron. Za asistencie hasičov ho z rieky vytiahli.

Kilometer pešo

Ďalší trezor odniesol po vlámaní do stávkovej kancelárie do lesa nad mestom. Viac ako kilometer s ním kráčal do lesa pešo a hodil do kríkov. Kriminalisti našli aj ten trezor. S tehlou alebo hasákom v ruke sa vlámal v priebehu 5 mesiacov do 4 prevádzok. "Páchateľ išiel po peniazoch uložených v trezoroch," informuje krajský riaditeľ KR PZ Štefan Šurka.

Potom, čo si vhodné miesto vytipoval, trezor vysekal zo steny sekáčom. Ráno po ňom našli už iba rozbité okno a na zemi poukladanú kopu tehál na mieste, kde bol predtým trezor.

Dlhy z tipovania

K činom sa priznal a hrozí mu trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. Potom, čo odišiel z armády, narobil si dlhy tipovaním a takýmto spôsobom ich chcel splatiť.

Pozrite si reportáž redaktorky Kataríny Kováčikovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy