Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Škôlkari v ohrození. Anonym nahlásil bombu vo viacerých zariadeniach
Zdielať na

Škôlkari v ohrození. Anonym nahlásil bombu vo viacerých zariadeniach

BRATISLAVA / Anonym v pondelok e-mailom nahlásil, že vo viacerých škôlkach v Bratislave a okolí je uložená bomba. Na miesta vyrazili okamžite policajti.

V e-mailovej správe sa zatiaľ neznámy páchateľ vyhrážal viacerým škôlkam, že pokiaľ do určitého času nezaplatia, vyhodí ich do vzduchu. Nezameral sa len na pár zariadení. E-mail rozoslal do centier v celej Bratislave a okolí.

Deti evakuovali

Desiatky detí spolu s personálom materských škôlok popoludní opustili budovy, v ktorých sa podľa e-mailu nachádzali bomby.

Od riaditeľov štátnych a majiteľov súkromných predškolských zariadení anonym žiadal tisícky eur.

"E-mail som dostala popoludní. Zdal sa mi veľmi nebezpečný, tak som ihneď oznámila polícii túto skutočnosť. V e-maile pýtali peniaze. Určitú sumu a keď nezaplatím, tak k niečomu príde," hovorí majiteľka škôlky.

Viacero zariadení

Podobne znejúci e-mail dostali aj ďalšie škôlky. Páchateľ si vybral šesť ulíc v Bratislave. Nezameral sa len na štátne alebo súkromné zariadenia. Podľa rozloženia ulíc sa zameral na to, aby otriasol každou jednou mestskou časťou v Bratislave. Nevynechal ani jednu. Ulice si pravdepodobne vyberal zámerne. Navyše si vybral aj jedno zariadenie v Stupave.

"Polícia konala veľmi rýchlo a preverila okolnosti, skontrolovala budovu, deti evakuovali. Nič sa nepotvrdilo a nič sa ani nestalo. Deti to zvládli," uviedla majiteľka škôlky.

V prípade, že sa podarí páchateľa zadržať, za šírenie poplašnej správy mu hrozí až niekoľkoročné väzenie.

Škôlkari v ohrození. Anonym nahlásil bombu vo viacerých zariadeniach, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy