Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vanesska je doma, súd rozhodol po viac ako troch rokoch
Zdielať na

Vanesska je doma, súd rozhodol po viac ako troch rokoch

KOMÁRNO / Vanessku, ktorá okrem iného trpí lámavosťou kostí, umiestnili do detského domova hneď po narodení. Údajne potrebuje nepretržitú zdravotnú starostlivosť, ktorú matka nevie doma zabezpečiť. Na jej názor sa nikto nepýtal. Prípad skončil na súde a už padol rozsudok.

"Verím, že sa to skončí, už navždy," hovorí Vanessina mama Martina. Kroky rodičov 3 a pol ročnej Vanessky po pätnástykrát smerovali na súd v Komárne. Práve tu totiž bolo v októbri 2012 nariadené predbežné opatrenie a uložená povinnosť dočasne umiestniť dievčatko do detského domova.

Patrí ku mne

"Súd  návrh na nariadenie ústavnej starostlivosti maloletej Vanessy Krajmerovej zamieta," hovorí sudkyňa okresného súdu v Komárne. Po tri a pol ročnom boji rodičov, keď vystriedali 4 právnikov a o pomoc požiadali aj reláciu V siedmom nebi, bolo dievčatko konečne zverené do ich starostlivosti.

"Sudkyňa rozhodla, že Vanesska patrí ku mne. Mi ju vrátili, náš nový život sa začal už pred týždňom a budeme v tom pokračovať, lebo si zaslúžime obidve nový život spolu," hovorí Martina.

Božie mlyny domleli

Súd vďaka návrhu nového obhajcu Pavla Hagyariho, pred týždňom nariadil ďalšie predbežné opatrenie a Vanesska je už niekoľko dní doma. "Ideme domov, najprv sa napapáme, lebo ona rada papá, a potom sa ideme domov prejsť v kočíku," povedala Vanessina mama.

"Ja sa teším, že Božie mlyny domleli, aj keď v prípade takýchto malých detí mohli mlieť rýchlejšie, de facto takzvaný únos s pečiatkou štátu skončil," informuje obhajca Hagyari.

Pavel Hagyari bude žiadať vypracovanie posudku či bolo nutné dávať Vanessku do ústavnej starostlivosti a či ju nebolo možné vrátiť domov skôr. "Koniec bol najkrajší, že môže byť Vanesska so mnou," tvrdí šťastná mama.

Téme sa venuje Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články