Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Detský domov chce Vanessku (2) preložiť do iného ústavu, tvrdí matka dievčatka
Zdielať na

Detský domov chce Vanessku (2) preložiť do iného ústavu, tvrdí matka dievčatka

KOMÁRNO / Vanessa (2), ktorá doma ešte nebola ani minútu, je stále v detskom domove. Rodičia chorého dievčatka s tým nesúhlasia a bojujú na súdoch. Zatiaľ bezvýsledne. Nedávno dokonca zistili, že Vanesse z neznámych dôvodov zrušili potrebnú liečbu.

"Prišli ma informovať, že tú žiadosť podal detský domov. Chcú ju preložiť do iného ústavu," hovorí Vanessina matka Martina Krajmerová.

Matka bojuje o svoje dieťa už tretí rok na súde. Zatiaľ neúspešne. "Nakoľko ju už oni nezvládajú a nevedia jej poskytnúť patričnú opateru, chceme ju vziať domov," dodáva.

Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny ale o žiadnej zmene zariadenia nevie. "Neevidujeme žiadnu takú žiadosť," uviedla Jana Lukáčová, hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Písomné vysvetlenie

Začiatkom februára žiadala Martina ústredie o písomné vysvetlenie dvoch nepríjemných udalostí v domove. V prvom prípade si jej dcéra zlomila nohu.

"Nechápem ako mohla spadnúť v postielke, keď je len ležiaca. Otáča sa len na chrbát a bruško," hovorí matka.

Druhá udalosť sa týkala liečby malej Vanessky. "Stornovali jej infúznu liečbu, ktorá je špeciálna a nutná. Podľa slov vrchnej sestry domova tak rozhodla poisťovňa, no mne sa vyjadrili, že oni s tým nič nemajú. Poprosila som preto ústredie, nech to prešetria," dodáva.

Rodičia sú presvedčení, že o svoju dcéru by sa vedeli postarať aj doma. O osude malej Vanessky bude opäť rozhodovať súd už 12. marca.

Rodičia chcú Vanessku doma, bojovať o ňu budú opäť na súde:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy