Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podchod na prešovskej stanici ohrozuje ľudí. Všetko je v poriadku, tvrdí správca
Zdielať na

Podchod na prešovskej stanici ohrozuje ľudí. Všetko je v poriadku, tvrdí správca

PREŠOV / cestujúci, ktorí prechádzajú železničnou stanicou v Prešove sa boja o svoje hlavy. V podchode trčia kovové časti stropu. Ľudia majú strach pod ním prechádzať. Správca tvrdí, že sa niet čoho obávať.

Bezbariérový vchod do prešovskej železničnej stanice je zdevastovaný. Ponad hlavy cestujúcich visí uvoľnená stropná konštrukcia.

V správe mesta

Vchod, ktorý pre bezbariérový prístup využívajú aj ľudia so zdravotným postihnutím vyvoláva obavy a strach. Chodia ním aj deti.

Na problematický strop TV JOJ upozornila aj Železnice Slovenskej republiky. "Priestor podchodu je v správe mesta Prešov," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Dennodenne tade chodia ľudia. Správca podchodu, mestská firma Prešov Real v tom veľký problém nevidí. "Permanentne sa to opakuje a stále to riešime. Nemáte iné témy?" spýtal sa konateľ firmy Prešov Real Jaroslav Budzogáň.

Správca: na výmenu nie sú peniaze

V podchode patriacom mestu sú prevádzky. Bufety, herňa ba dokonca predajňa plastových okien. Popod uvoľnený strop tak chodia aj ich zákazníci. Napriek peniazom z prenájmu konateľ mestskej firmy tvrdí, že na výmenu stropu nie sú peniaze. A navyše to podľa neho vôbec nie je nebezpečné.

"Nemôže to spadnúť. Bol som sa tam pozrieť a to, čo je mierne uvoľnené, budeme fixovať. Však to stále dávame do poriadku," dodal Budzogáň. Niektoré kovové kúsky podľa reportére Vlada Jureka viasia na povrázkoch. 

"Na Slovensku to opäť tak funguje, pokiaľ sa nič nestane, tak sa nič nedeje," myslí si jeden z cestujúcich.

Pozrite si reportáž Vlada Jureka:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy