Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Automobilku Jaguar Land Rover postavia pri Nitre, v priemyselnom parku
Zdielať na

Automobilku Jaguar Land Rover postavia pri Nitre, v priemyselnom parku

NITRA / Na Slovensko prichádza štvrtá automobilka. Jaguar Land Rover údajne postavia v priemyselnom parku pri Nitre. Pre mesto pod Zoborom pôjde o najväčšiu investíciu.

Automobilka zrejme vyrastie v priemyselnom parku Sever. "Ja verím, že je to konečné rozhodnutie. Bude priaznivé pre Slovensko a aj pre Nitru. Urobíme všetko preto," povedal primátor mesta Jozef Dvonč.

Podnik postavia na niekoľko hektárovej ploche. V rozsahu, v akom ju plánujú, je to najväčšia investícia pre Nitru.

Investíciu vítajú

Rozloha fabriky bude zasahovať až do štyroch katastrov okolitých obcí. Konateľ firmy, ktorá vlastní časť pozemkov, informácie televízii JOJ nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

"Mení sa to každú chvíľu. Tá definitívna verzia bude za krátky čas, ale určite nie za mesiac. Doteraz spoločnosť Nitra Invest vysporiadala 220 hektárov, teraz to bude ešte väčšie," uviedol konateľ Nitra Invest Ondrej Ščurka.

Rok 2018

Ak investícia vyjde, obyvatelia Nitry i širokého okolia ju privítajú. "Pre pracovné miesta je to super," hovorí jedna z obyvateliek.

Ročná kapacita nového závodu má byť 300 tisíc áut. Pre investíciu mimoriadne zasadol kabinet.

"Vláda Slovenskej republiky a významná britská spoločnosť Jaguar Land Rover podpísali významný dokument, ktorý je míľnikom na ceste k získaniu obrovskej investície v oblasti automobilového priemyslu," povedal Fico.

Závod pri Nitre by s výrobou mal začať v roku 2018. Pracovné miesto by vo fabrike mohlo nájsť podľa neoficiálnych informácii 6,5 tisíca ľudí.

Štvrtá automobilka bude stáť zrejme v priemyselnom parku pri Nitre, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy