Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nová PRÁCA! Volkswagen postaví karosáreň za pol miliardy
Zdielať na

Nová PRÁCA! Volkswagen postaví karosáreň za pol miliardy

BRATISLAVA / Spoločnosť Volkswagen Slovakia postaví v Bratislave novú karosáreň za pol miliardy eur. Základný kameň položili zástupcovia automobilky a Bratislavského samosprávneho kraja v utorok v bratislavskom závode firmy.

V novej hale sa podľa zverejnených informácií budú vyrábať karosérie Porsche Cayenne.

Najmodernejšie technológie

"Na Slovensko prichádzajú najmodernejšie technológie automobilového priemyslu. Potvrdením toho je aj výstavba novej karosárne Porsche, do ktorej investujeme 500 miliónov eur," dodal Reimold.

Karosáreň sa bude rozprestierať na ploche 35,7 tisíc metrov štvorcových a vyžiada si zbúranie starej logistickej haly. Na výstavbu novej haly bude potrebných 3,2 tisíc ton ocele a presunutie takmer 35 tisíc metrov kubických zeminy.

Realizácia hrubej stavby sa bude uskutočňovať v tomto roku, pričom inštalácie technológií sú plánované na rok 2016. Prevádzka novej karosárne by mala začať v roku 2017. V hale bude pracovať 200 zamestnancov na jednu pracovnú zmenu a bude disponovať až 500 robotmi.

Viac ako 4 milióny vozidiel

Automobilka Volkswagen Slovakia od roku 1991 vyrobila viac ako 4 milióny vozidiel. Zamestnáva viac ako 9 900 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky.

V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

Výškové práce si počas prípravy reportáže vyskúšal Richard Juriš:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy