Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Za odvolaného trenčianskeho primára bojujú mamičky, spustili petíciu
Zdielať na

Za odvolaného trenčianskeho primára bojujú mamičky, spustili petíciu

TRENČÍN / V pondelok odvolali z funkcie primára trenčianskej gynekologicko-pôrodníckej kliniky. Dôvodom bol videoklip, ktorý vznikol na jeho oddelení. Informácia pobúrila viacerých Trenčanov, ktorí neváhali a vyšli do ulíc s petíciou. Žiadajú, aby vedenie nemocnice odvolanie stiahlo. To ale tvrdí, že bývalý primár hrubo porušil pracovnú disciplínu.

Trenčianske mamičky v stredu spustili petíciu za to, aby sa doktor Peter Kaščák vrátil späť na svoju funkciu.

"Mamičky sú pohoršené, pretože doktor Kaščák je profesionál, odborník a ľudia chcú, aby sa vrátil späť," hovorí členka petičného výboru Monika Faltýnková.

Videoklip

Kaščáka odvolal riaditeľ po tom, čo sa na internete objavil videoklip natočený na jeho oddelení priamo na operačnej sále. Dokonca si v ňom sám zahral.

Trenčanov postup vedenia pobúril, preto vyšli do ulíc. "Nechceme, aby táto kauza skončila ako spľasnutá bublina a nič sa neudeje," dodala Faltýnková.

Porušenie disciplíny

Vedenie nemocnice ale trvá na tom, že bývalý primár porušil pracovnú disciplínu. O tom, kto vstúpi na operačné sály, rozhoduje riaditeľ.

"Je neprípustné, aby ktorýkoľvek zamestnanec nemocnice použil nemocničné priestory na iný účel bez súhlasu vedenia nemocnice," uviedla hovorkyňa trenčianskej nemocnice Petra Gembešová.

Neférové rozhodnutie

"Dá sa tvrdiť, že som prekročil právomoci a kompetencie. Samozrejme, považujem to za chybu. Už by sme to tak neurobili," pripustil odvolaný primár Peter Kaščák. Zároveň dodal, že rozhodnutie zbaviť ho funkcie bolo neférové vzhľadom na tom, čo všetko pre kliniku urobil.

"Až k takému vážnemu prečinu nedošlo, aby bolo ohrozené zdravie alebo zdravotná starostlivosť," dodal Kaščák.

Trenčania veria, že petícia pomôže a doktor Kačšák sa vráti na svoje miesto.

V Trenčíne sa spustila hystéria okolo odvolaného primára Kaščáka, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy