Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kauza podplácania Viliama Fischera je na konci
Zdielať na

Kauza podplácania Viliama Fischera je na konci

BRATISLAVA / Členovia rodiny, ktorá spolupracovala s políciou v kauze podplácania kardiológa Viliama Fischera, už nie sú trestne stíhaní. Dozorujúci prokurátor totiž v utorok zastavil stíhanie. Kauza Fischer sa tak definitívne skončila.

"Dozorujúci prokurátor v utorok zastavil trestné stíhanie štyroch spolupracujúcich obvinených, členov rodiny obvinenej z podplácania Viliama Fischera," potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Rozhodnutie je právoplatné, zdôraznila.

Polícia minulý týždeň informovala, že vyšetrovanie bolo ukončené návrhom na zastavenie trestného stíhania preto, lebo obvinení sa významnou mierou podieľali na odhalení a usvedčení páchateľa korupcie.

Vina a trest

Špecializovaný trestný súd ešte v apríli schválil dohodu o vine a treste v prípade Viliama Fischera. Za prijatie úplatku dostal dvojročnú podmienku s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu štyri roky.

Bývalý kandidát na prezidenta republiky dostal aj peňažný trest 15 tisíc eur, zákaz činnosti vykonávať lekárske povolanie na tri roky a tiež zhabanie veci - osemsto eur.

Peniaze i hydina

Podľa rozsudku prijal Fischer koncom minulého roka vo svojej kancelárii úplatok tisíc eur a čokoládovú bonboniéru od dcéry pacientky. Pre matku žiadala včasnú operáciu.

V januári prijal lekár ešte obálku s 1 200 eurami a neskôr aj obálku s hotovosťou 800 eur a tašku s dvoma kačicami. Pacientka zomrela, rodina potom na lekára podala trestné oznámenie.

Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy