Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rodina, ktorá dala úplatok Fischerovi, je s jeho trestom nespokojná
Zdielať na

Rodina, ktorá dala úplatok Fischerovi, je s jeho trestom nespokojná

VEĽKÝ ĎUR / Rodina, ktorá mala uplácať kardiochirurga Viliama Fischera, s jeho trestom spokojná nie je. Pre televíziu JOJ to povedala dcéra zosnulej. Aj napriek tomu, že ich čaká súd, oznámenie na polícii neľutuje.

Podľa dcéry zosnulej je trest pre kardiochirurga nízky. "On pochodil veľmi dobre," tvrdí Silvia.

Rodina dúfala, že Viliam Fischer skončí za mrežami. "Keď zaistila polícia tie peniaze, hneď ho mali zavrieť. Takto vyviazol s podmienkou a ešte lepšie urobil, keď prijal dohodu o vine a treste," dodáva dcéra zosnulej.

Silvia so súrodencami chceli matke pomôcť. Preto sa rozhodli pre úplatok. Sám lekár im naznačil, že ich žene vie rýchlejšie pomôcť.

"Keby sme nedali ten úplatok, tak aká starostlivosť by bola? Veď nám normálne hovoril, že ak by sme chceli, všetko sa dá vyriešiť," rozpráva.

Osemsto eur

Pár týždňov po operácii ale Matilda zomrela. Silvii Fischer z trojtisícového úplatku vrátil len osemsto eur.

Dcére zosnulej to nedalo a išla na políciu, kde všetko oznámila. "Sľuboval nám hory-doly, že všetko bude dobré, že si s ňou aj zatancuje," spomína.

Bez obvinenia ale neobišli ani Matildine deti. Trest za dávanie úplatku ešte ale nevedia. "Neviem ešte v akom to je štádiu, ako si to zoberie sudca," dodáva.

Hoci príbuzní zosnulej majú teraz problémy, svoje rozhodnutie oznámiť úplatok na polícii ani s odstupom času neľutujú. Práve naopak. "Nech celý svet vie," uzatvára Silvia.

Rodina zosnulej Matildy svoje oznámenie na polícii neľutuje, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy