Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Detský urológ Polák sa priznal k úplatku a spoznal trest
Zdielať na

Detský urológ Polák sa priznal k úplatku a spoznal trest

PEZINOK / Po kardiochirurgovi Viliamovi Fischerovi uzavrel dohodu o vine a treste ďalší lekár. Detský urológ Vladimír Polák sa tak vyhol pobytu za mrežami. Bývalého hlavného odborníka ministerstva zdravotníctva ešte pred Vianocami prichytili pri preberaní úplatku.

Dohodu o vine a treste uzavrel Vladimír Polák s prokurátorom. Vyjadriť sa k tomu musel i sudca, no najprv musel lekár zodpovedať desať otázok. Odpovede museli byť rovnaké. Desaťkrát povedal áno.

Polák tak dostal nižší trest. Z pojednávacej miestnosti vyšiel len s podmienkou.

"Súd uložil obvinenému trest odňatia slobody vo výmere dva roky s podmienečným odkladom na tri roky. Plus mu súd uložil peňažný trest vo výške 5000€, ako aj zákaz vykonávať povolanie lekára v trvaní dvoch rokov," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

Verdikt platí len na území Slovenska. Polák tak lekársku prax môže vykonávať v zahraničí. Či tak urobí, nepovedal.

Na slobode

Voči rozsudku sa urológ odvolať nemôže. Po Viliamovi Fischerovi je Vladimír Polák druhým lekárom, ktorý obišiel len s podmienkou a je na slobode.

Päťsto eur

Bývalý prednosta bratislavskej detskej urológie zobral úplatok za súhlas s poskytnutím zdravotnej starostlivosti v inom členskom štáte Európskej únie.

Od otca dieťaťa dostal päťsto eur a fľašu alkoholu. Pri preberaní úplatku ho ale prichytili policajti Národnej kriminálnej agentúry. Vzápätí ho obvinili, no stíhaný bol na slobode.

Vladimír Polák sa dohodol na vine a trest, súd mu uložil dvojročný trest, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy