Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Urológa prichytili pri preberaní úplatku, chce dohodu o vine a treste
Zdielať na
Krimi

Urológa prichytili pri preberaní úplatku, chce dohodu o vine a treste

BRATISLAVA / Detský urológ Vladimír P., ktorého prichytili pri preberaní úplatku, uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. O rovnakej dohode bude už v utorok rozhodovať pezinský súd aj v prípade kardiológa Viliama Fischera. Ten sa k prijatiu úplatku a hydiny priznal.

O uzavretí dohody medzi urológom a prokurátorom informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. K podrobnostiam dohody sa ale nechcela vyjadrovať. 

Prokurátor návrh dohody už podal na súd. Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková potvrdila, že vec je pridelená pezinskému sudcovi, ktorý vytýči pojednávanie.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry v polovici decembra prichytili Vladimíra P. priamo pri preberaní úplatku. Ako vtedy informovala polícia, úplatok zobral za súhlas s poskytnutím zdravotnej starostlivosti v inom členskom štáte Európskej únie.

Údajne dostal 500 eur a fľašu alkoholu. Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava hneď vtedy bývalému prednostovi kliniky pediatrickej urológie prerušila výkon práce.

Kauza Fischer

O dohode o vine a treste sa bude už v utorok rozhodovať aj v prípade iného lekára – kardiológa Viliama Fischera. Ten dohodu s prokurátorom uzavrel 1. apríla. Polícia lekára obvinila z korupcie na začiatku februára.

V súvislosti s poskytnutím zdravotnej starostlivosti prijal podľa polície úplatok 3 000 eur. Trestné oznámenie podala rodina pacientky, ktorú lekár operoval.

Po smrti pacientky údajne rodina pýtala peniaze späť. Rodinu polícia obvinila z trestného činu podplácania.

Urológ uzavrel dohodu s prokurátorom. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy