Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Primárovi, ktorého chytili s úplatkom, hrozí osem rokov za mrežami
Zdielať na

Primárovi, ktorého chytili s úplatkom, hrozí osem rokov za mrežami

BRATISLAVA / Polícia zadržala v pondelok ráno priamo pri preberaní úplatku prednostu jedného z oddelení Detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch. Lekár mal prevziať hotovosť vo výške päťsto eur.

V kauze má figurovať prednosta Kliniky pediatrickej urológie Vladimír P., ktorý je zároveň hlavným odborníkom ministerstva zdravotníctva pre pediatrickú urológiu. Pôsobí tiež ako konzultant Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry chytili lekára priamo pri preberaní úplatku. Malo ísť o sumu päťsto eur, ktorú si mal vypýtať za uprednostnenie pacientov a za operácie.

"Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu prijímania úplatku," stojí v stanovisku polície.

Údajne to nie je prvý taký prípad, kedy prednosta mal brať úplatok. Za tento čin mu hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov. 

Korupcia v zdravotníctve

Podľa najnovších informácií ministerstvo zdravotníctva už začalo konať. Bez ohľadu na výsledky vyšetrovania už spomínaného lekára odvolalo z funkcie hlavného odborníka pre pediatrickú úrológiu.

Ministerstvo tiež vyzýva občanov, aby sa nebáli prípadnú korupciu ohlásiť. Korupcia v zdravotníctve totiž existuje a je potrebné ju zastaviť.

Vedenie nemocnice sa k prípadu vyjadriť nechce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy