Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odvolali primára trenčianskej gynekológie, pre videoklip
Zdielať na

Odvolali primára trenčianskej gynekológie, pre videoklip

TRENČÍN / V trenčianskej fakultnej nemocnici odvolali primára gynekologicko-pôrodníckej kliniky. Dôvodom je hudobný videoklip. Nakrúcal ho totiž na operačnej sále jeho oddelenia. Vedenie nemocnice o tom nevedelo. Keď sa klip objavil na internete, primár prišiel okamžite o miesto.

Riaditeľ nemocnice oznámil primárovi, že jeho pracovný pomer skončil. "Bol som odvolaný z funkcie primára," potvrdil odvolaný Peter Kaščák.

Primár prišiel o miesto pre videoklip, ktorý sa natáčal na gynekologicko-pôrodníckej klinike. Sám si v ňom zahral.

Porušenie disciplíny

Keď sa ale záznam objavil na internete, kompetentní sa rozhodli konať. Podľa vedenia nemocnice totiž primár porušil pracovnú disciplínu.

"Bez súhlasu vedenia povolil vstup cudzím osobám vstup na funkčnú operačnú sálu, čím mohol pacientky vystaviť zvýšenému riziku infekčných komplikácií," uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Gembešová.

Už bývalý primár ale zvýšené riziko nepripúšťa. "Odmietam, že by došlo k ohrozeniu chodu kliniky," povedal.

Primátor je šokovaný

Proti odvolaniu ostro protestuje aj primátor Trenčína. "Je smutné, že riaditeľ sa nezastal svojho najlepšieho lekára," povedal primátor Richard Rybníček.

Tvrdí, že ide o politické rozhodnutie. "Je to na pokyn ministra. Som prekvapený, čomu všetkému sa minister Čislák venuje v situácii, keď je naše zdravotníctvo v takom stave," dodal.

Odvolaný primár nateraz zostáva pracovať v nemocnici. Čo bude ďalej, zatiaľ nevie. "Vždy som chcel robiť medicínu a budem ju robiť aj ďalej," uzavrel.

Odvolali primára gynekológie. Podľa vedenia videoklipom porušil pracovnú disciplínu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy