Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cestovné kancelárie rušia lety do Tuniska, niektoré len dočasne
Zdielať na

Cestovné kancelárie rušia lety do Tuniska, niektoré len dočasne

BRATISLAVA / Na Slovensku sú už všetci turisti, ktorí prejavili záujem o skorší návrat domov z Tuniska. Druhým letom pricestovalo vo vládnom špeciáli 109 Slovákov. Ostatní ostali do konca turnusov. Záujem stále je aj o opačný smer, zo Slovenska do Tuniska. Kým niektoré cestovné kancelárie rušia tohtoročnú letnú sezónu v Tunisku, iné stále ponúkajú zájazdy.

"Som rada, že som doma," priznala jedna z turistiek.

Slovákov, ktorí sa rozhodli pre skorší návrat domov, nepresvedčili ani miestni, ktorí sa o to viac snažia, aby ich hostia nemali strach. "V hoteli teraz pracujú najmä ženy namiesto mužov, aby sme sa nebáli. Boli milší všetci, viac sa usmievali" potvrdzuje ďalšia.

Na vzniknutú situáciu ale reagujú aj cestovné kancelárie. Niektoré z nich už definitívne ukončili tohtoročnú letnú sezónu.

Rušia lety

"My sme mali tento rok do Tuniska naplánovaných málo klientov, takže to rozhodnutie nebolo také komplikované. Vzhľadom na dobrý pocit z dovolenky sme sa rozhodli pozastaviť lety do Tuniska," informovala riaditeľka CK Satur.

Podobne sú na tom aj iné cestovné kancelárie.

"Z bezpečnostných dôvodov, ako aj kvôli obavám klientov rušíme všetky zájazdy do Tuniska na tohtoročnú letnú sezónu," potvrdila obchodná riaditeľa CK Ruefa Reisen Gabriela Kohuthová.

Ceny zatiaľ neklesajú

Zatiaľ, čo niektorí z Tuniska utekajú, iní by sa tam predsa len išli pozrieť.

"O dovolenku v Tunisku je samozrejme menší záujem, ale stále evidujeme nové rezervácie," potvrdil riaditeľ cestovnej kancelárie Seneca Tours Jozef Sedlár.

Väčšina oslovených cestoviek preto zvolila vyčkávaciu taktiku a predbežne ruší alebo redukuje tohto týždňové zájazdy.

"Niektoré lety budeme redukovať, niektoré budeme rušiť, ale niektoré si ponecháme," informovala hovorkyňa Kartago Tours Silvia Ladvenicová.

"Vzhľadom na situáciu, ktorá sa udiala dňa 26.06.2015 v destinácii Tunisko,  rušíme let, ktorý sa mal konať dňa 28.06.2015," píše v oficiálnom stanovisku cestovná kancelária Azur Reizen.

Podľa cestovných kancelárií by ale znížený záujem o Tunisko nemal mať veľký vplyv na cenu zájazdov.

"Dovolenky v Tunisku už boli výrazne nižšie po marcovom útoku. Teraz neviem, aká bude situácia, ale myslím si, že Tunisania budú chcieť, aby sa tam dovolenkári vrátili," hovorí Ladvenicová.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy