Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prví Slováci sú z Tuniska doma, opísali chvíle hrôzy
Zdielať na

Prví Slováci sú z Tuniska doma, opísali chvíle hrôzy

BRATISLAVA / Niektorí slovenskí dovolenkári sa v noci z piatka na sobotu vrátili z Tuniska domov. Niektorí z nich len o vlások unikli smrti. Na túto dovolenku nebudú spomínať v dobrom.

Slováci prileteli z Tuniska na Slovensko krátko pred pol druhou hodinou ránou. Išlo o plánovaný let, keďže viacerým sa v deň útoku končila dovolanka.

Dovolenkár Cyril sa počas streľby nachádzal na pláži. Iba 20 metrov od miesta, kde terorista pozabíjal nevinných turistov. "Utekali sme. Nevedeli sme, čo sa deje. Nikto nevedel nič," opisuje chvíle na pláži Cyril.

Nikdy viac

So slzami v očiach priletel aj Eva, ktorá sa do Tuniska už nikdy nechce vrátiť. "Nikdy v živote," tvrdí Eva, ktorá v čyase útoku sedela na pláži a nič si nevšimla.

"Potom prišiel pán a povedal, či sme o tom počuli čo sa stalo. Desať metrov od nás a hovoríme, že prosím? Boli sme priamo pri tom," dodáva Eva.

Vypnuté telefóny

Viacerí dovolenkári sa dozvedeli o útoku až od svojich známych, ktorí sa snažili zistiť, či sú v poriadku. "Strašné. Mobili mali vypnuté, Nevedeli sme, čo sa deje, neprajem to nikomu zažiť," hovorí Lucia, príbuzná turistky v Tunisku.

Kým niektorým sa dovolenka skončila, iní využili možnosť voľných miest v lietadle a odišli skôr. Odradilo ich málo informácií, vojaci v hoteloch alebo naopak pocit, že ich nikto nechráni. "Všetci vraveli, že je to pod kontrolou ale mne sa vôbec nezdalo, že je to pod kontrolou," dodala turistka.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy