Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Atentát islamistu pri Lyone, na mieste explózie našli odrezanú hlavu
Zdielať na

Atentát islamistu pri Lyone, na mieste explózie našli odrezanú hlavu

LYON / Minimálne jednu obeť a niekoľko zranených si vyžiadal piatkový atentát na juhovýchode Francúzska neďaleko mesta Lyon. Francúzsky prezident Francois Hollande dokonca pre tento incident predčasne opustil summit EÚ v Bruseli.

Incident sa odohral v obci Saint-Quentin-Fallavier v piemyselnej oblasti neďaleko mesta Lyon. Páchateľ podľa Le Monde vstúpil do areálu továrne americkej spoločnosti Air Products a autom vrážal do kontajnerov s plynovými bombami, ktoré následne vybuchli.

Na mieste ležalo telo a asi desať metrov od neho - na plote - našli aj odrezanú hlavu. Ako informoval denník Le Monde hlava bola zakrytá vlajkou, na ktorej boli arabské nápisy.

Podľa posledných informácií telo patrilo miestnemu 50 ročnému podnikateľovi. Útočník, 35 ročný Yassin Sahli, bol podľa zahraničných médií jeho zamestnancom. 

Teroristický útok

K udalosti sa vyjadril aj prezident Hollande, ktorý pre situáciu predčasne opustil summit EÚ v Bruseli. "Je to teroristický útok, o tom niet pochýb," uviedol. "Všetci si pamätáme, čo sa stalo v našej krajine aj inde, bolo pre to množstvo emócií," dodal.

"Naša odpoveď je akcia, prevencia, odstrašovanie a nevyhnutnosť brániť naše hodnoty a nikdy sa nepoddať strachu, nikdy," napísal na sociálnu sieť Twitter.

Twitter/Francois Hollande

Analytici ale pochybujú, či je udalosť naozaj možné kvalifikovať ako teroristický čin. Podľa nich skôr išlo o pomstu. 

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy