Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ozbrojenec prepadol poštu pri Paríži a zadržiaval rukojemníkov
Zdielať na

Ozbrojenec prepadol poštu pri Paríži a zadržiaval rukojemníkov

PARÍŽ / Ozbrojený muž v piatok prepadol poštu pri Paríži a zajal minimálne dvoch ľudí. Polícia ho po zhruba dvoch hodinách zadržala a rukojemníkov oslobodila. Podľa dostupných informácií nejde o terorizmus.

Muž prepadol poštu v Colombes (Hauts-de-Seine) pri Paríži okolo 12:30.  V objekte sa zabarikádoval so zbraňou, ktorú polícia označila za armádnu. Niektorí zákazníci podľa denníka Le Parisien stihli z pošty ujsť. 

V budove muž zadržiaval podľa dostupných informácií dvoch rukojemníkov. 

Políciu údajne zavolal ozbrojenec sám. Podľa jej vyjadrení je útočníkom psychicky labilný muž s partnerskými problémami. Podľa francúzskych médií nejde o žiadne neviniatko, bol už údajne trestaný za menšie zločiny.

Jeden zo svedkov na internete zverejnil video z miesta incidentu, pozrite sa:

Ten podľa Le Parisien tvrdil, že má pri sebe samopal Kalašnikov a granáty. Informácie o tom, že muž bol ozbrojený údajne potvrdilo aj francúzske ministerstvo vnútra. 

Twitter/ Nico DSG

Na sociálnych sieťach sa ihneď začali objavovať fotografie z miesta incidentu. Nad budovou pošty podľa záberov krúžil vrtuľník záchrannej služby. Polícia oblasť uzavrela.Po zhruba dvoch hodinách sa muž údajne sám polícii vzdal. 

Twitter / Dario Spagnolo

Twitter / Yazan Suleiman

Teror v Paríži

Informácie o rukojemníckej dráme na pošte prichádzajú len pár hodín po tom, ako v Paríži v piatok ráno evakuovali a uzavreli vlakovú stanicu Gare de l'Est.

Išlo o preventívne opatrenie. Polícia sa totiž obávala bombových útokov. VIAC ČÍTAJTE TU : V Paríži evakuovali vlakovú stanicu, hrozil bombový útok

Súvisiace články

Najčítanejšie správy