Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matt zachránil život svojej snúbenici, postavil sa strelcovi do cesty
Zdielať na

Matt zachránil život svojej snúbenici, postavil sa strelcovi do cesty

LONDÝN/SOUSSE / Britské médiá priniesli niekoľko výpovedí očitých svedkov atentátu. Britskú turistku Saeru Wilson zachránil jej snúbenec Matthew, ktorý sa pred ňu vrhol. Polícia strelca zabila, jeden zo svedkov zverejnil video.

"Zasiahla ho guľka, ktorá patrila mne," uviedla v rozhovore pre BBC. "Bol to najodvážnejší čin, aký som kedy zažila. Musela som ho ale nechať na mieste pod lehátkom, pretože streľba neustále pokračovala," dodala.

"Všade vládol chaos. Telá plávali  v hotelovom bazéne, ktorý bol plný krvi," dodala Wilson. Jej priateľ tri strelné rany nakoniec prežil.

Tvárou v tvár

Tvárou v tvár útočníkovi sa ocitol taktiež 22-ročný Brit Tom Richards. Atenátnik vraj pred jeho očami v hoteli strelil dvoch ľudí do hlavy. "Pozrel sa priamo na mňa. Myslel som, že som mŕtvy," uviedol Richard.

Rana ho minula a zranila jeho matku, ktorá stála vedľa neho. Rýchlo sa ukryli na toalete, kde Richards ošetroval nielen svoju matku ale aj inú mladú ženu. Na toaletách zostali schovaní do príchodu tuniských bezpečnostných zložiek.

Islamský štát

Útok, ku ktorému sa už na sociálnej sieti Twitter prihlásila organizácia Islamský štát, sa odohral v piatok v letovisku Sousse. Mesto sa nachádza asi 100 kilometrov južne od metropole Tunis. Mladý útočník, ktorého polícia zabila, strieľal na pláži a v okolí hotela Riu Imperial Marhaba. Okrem 39 mŕtvych za sebou nechal aj takmer 40 zranených.

V areáli hotela je stále rušno. Pracujú tam bezpečnostné zložky a turisti čakajú na odchod:

Polícia útočníka zastrelila

Útočník vyzeral ako turista, ktorý bol príjemný a so všetkými naokolo sa rozprával a žartoval.Tak opisujú strelca očití svedkovia. Atentátnik bol tuniský študent, polícia ho zastrelila. Video nakrútil z balkóna hotela jeden zo svedkov. 

"Smial sa a žartoval ako normálny chlap," povedal jeden zo svedkov. "Rozhodoval sa, koho zastrelí. Niektorí ho posielali preč. Vyberal si turistov - Britov a Francúzov," dodáva svedok.

Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy