Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Na banskobystrickom sídlisku núdzovo pristáli dve lietadlá
Zdielať na

Na banskobystrickom sídlisku núdzovo pristáli dve lietadlá

BANSKÁ BYSTRICA / Hneď dva vetrone museli núdzovo pristáť na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová. Ľudia sa ne pozerali priamo zo svojich bytov. Jeden vetroň pristál pod oknami paneláku, druhý preletel o niekoľko metrov viac. Dostal sa na kopec nad domami.

"Počasie nebolo také, ako sme predpokladali. Chcel som na Sliač pristáť, ale nebolo by to bezpečné," tvrdí pilot Edo. Polia za sásovskými panelákmi boli podľa neho najvhodnejšou voľbou na bezpečné pristátie.

Blízko bola poľná cesta a ľudia na dohľad, odkiaľ si prípadne mohol zavolať pomoc. Mal šťastie, na zemi nenarazil do žiadnych kameňov a tak sa vetroň nepoškodil a pristátie bolo hladké.

Obleteli Oravu

Na pomoc už v tom čase čakal aj Edov letecký kolega. Obaja štartovali z letiska v Partizánskom. Obleteli Oravu a cez Donovaly sa vracali späť keď sa dostali do problémov.

TV JOJ

Druhý vetroň pristál o pár metrov vyššie, na lúke nad panelákmi. Obaja muži sa ešte v noci dostali domov. Prišli pre nich kolegovia na autách. Vetrone poskladali a do Partizánskeho sa už dopravili po ceste.

Téme sa venuje redaktorka Katarína Kováčiková:

Dva vetrone núdzovo pristáli na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová. Pozrite si galériu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy