Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ak sa vám mäso pokazí na ceste z obchodu, reklamovať ho nemôžete
Zdielať na

Ak sa vám mäso pokazí na ceste z obchodu, reklamovať ho nemôžete

BRATISLAVA / Niektorí výrobcovia uvádzajú na balených mäsových výrobkoch, okrem povinných informácii, aj informáciu, pri akej teplote je potrebné ho skladovať a prepravovať. Zákazník sa tak stáva zodpovedným za to, pri akej teplote mäso z obchodu prepraví domov. Štátna potravinová a veterinárna správa to považuje za správne.

Niektorí výrobcovia zadávajú na obal mäsových výrobkov aj varovanie, ktoré sa týka teploty pri prevoze či skladovaní. Dátum spotreby môže byť zachovaný len pri nepretržitom skladovaní pri 2 stupňoch Celzia. 

Pri nechladenom transporte autom domov alebo pri skladovaní v chladničke pri teplote vyššej, ako je odporúčaná teplota, je dobré mäso okamžite spotrebovať.

Nepovinné informácie

Veterinárna správa považuje toto informovanie zákazníkov za prínos. "Neuvádzajú to všetci výrobcovia. Nie je to povinné," uviedol riaditeľ Štátnej potravinovej a veterinárnej správy Slovenskej republiky Jozef Bíreš.

Ak cesta s mäsom trvá dlhšie a vonku je teplo, Bíreš odporúča opatriť si chladiace prepravné zariadenie. 

Ak sa na mäse nachádza informácia o podmienkach transportu a zákazníkovi sa po ceste pokazí, môže ho reklamovať. Veterinári ale budú preverovať, či bolo pokazené v obchode a či zákazník zabezpečil potrebné podmienky na prepravu.

Niektorí výrobcovia mäsových výrobkov uvádzajú aj informácie o preprave, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy