Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Úradu práce v Prešove chýba bezbariérový prístup
Zdielať na

Úradu práce v Prešove chýba bezbariérový prístup

PREŠOV / Reorganizácia na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove spôsobila komplikácie imobilným ľuďom a matkám s kočíkmi. Niektoré kancelárie presunuli do budovy, ktorá má bezbariérový prístup iba na prízemí. Všetko vraj takýto klienti môžu vybaviť na recepcii, ale neinformovali ich o tom.

Časť kancelárií úradu práce v Prešove presťahovali z budovy okresného úradu s výťahom do budovy bez výťahu. S úradníkmi sa tam presunuli aj noví klienti - imobilní i mamičky s deťmi na materskej žiadajúce rodičovský príspevok.

Mamičky sa tu bez pomoci nezaobídu. S kočíkom im buď musí niekto pomôcť ale ho musia nechať pre úradom.

"S dieťaťom nemôžem ísť na úrad vybavovať veci," hovorí jedna z mamičiek. "Niekto musí ísť so mnou, lebo s kočíkom nevyjdem," priznáva druhá.

Malý nedostatok

Kompetentní tvrdia, že klientom vyšli v ústrety. Pre tých, ktorí z objektívnych príčin po schodoch nemôžu ísť, je k dispozícii recepcia. Tam si môžu okrem informácií vyzdvihnúť tlačivá a aj ich tam odovzdať.

Klienti sa o tom ale nemali ako dozvedieť. "Toto je malý nedostatok, ktorý sa vyskytol a bude odstránený. Recepcia bude označená tak, aby každý vedel, ktoré informácie tam dostane a aké veci tam vybaví," informovala Jana Lukáčová z ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy