Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Spor vyriešený! Invalidom konečne otvorili dvere
Zdielať na

Spor vyriešený! Invalidom konečne otvorili dvere

MEDZILABORCE / Na poliklinike v Medzilaborciach sú už takmer dva mesiace zaklincované dvere. Majitelia budovy stratili spoločnú reč a rozdelili si ju na dve časti. Problémom však je, že pacienti na vozíku sa nemohli dostať k svojim lekárom. Tí totiž sídlia v časti, kde nebol bezbariérový vstup. Bezvládnych a telesne postihnutých preto prenášali po schodoch na rukách. Namáhavým a hlavne nedôstojným príchodom na ošetrenie je však odteraz koniec.

Je to detinské

Poliklinika v Medzilaborciach má dvoch majiteľov - jednu časť vlastní súkromný podnikateľ, druhá patrí mestu. Pred niekoľkými týždňami sa ale nezhodli na peniazoch. Súkromník preto zaklincoval dvere, ktoré obe časti spájali.

"Myslím, že je to detinské a trošku aj nevhodné," myslí si primátor mesta Ivan Solej. Pre pacientov na vozíku bol odvtedy každý príchod na ošetrenie utrpením. Po schodoch ich museli nosiť na rukách. Bezbariérový vstup bol iba v jednej časti budovy. VIAC TU. 

Za rampu sú vďační

Pacienti na vozíkoch však majú lekárov paradoxne v tej druhej časti. Tam ich ale zastavili zaklincované dvere. "Nie je to v poriadku a nie je to ani dôstojné pre týchto ľudí," dodáva Anna Olejárová zo Slovenského zväzu telesne postihnutých.

Obaja majitelia chceli túto nepríjemnú situáciu riešiť. K žiadnemu stretnutiu ani k dohode však podľa primátora mesta nedošlo. "Situáciu vyriešil tým, že urobil ten bezbariérový vstup. Preňho, ako som počul, je vec vybavená a viac sa k tomu nechce vyjadrovať," tvrdí Solej.

Aj keď sa spor medzi majiteľmi polikliniky zatiaľ zrejme neskončil, súkromný podnikateľ dodržal to, čo sľúbil a pacienti sú za novú bezbariérovú rampu vďační.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy