Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ťažko chorému Žilinčanovi ukradli invalidný vozík
Zdielať na

Ťažko chorému Žilinčanovi ukradli invalidný vozík

ŽILINA / Hyenizmus. Inak sa ani nedá nazvať to, čo sa stalo na žilinskom sídlisku Vlčince. Mužovi, ktorý má sklerózu multiplex, niekto ukradol invalidný vozík. Vážne chorý muž je nahnevaný. No verí, že sa v zlodejovi pohne svedomie a vozík vráti.

Pán Jozef je už viac ako 20 rokov odkázaný na invalidný vozík. Nikdy by si však nepomyslel, že sa zlodej ulakomí na niečo, čo je pre neho tak životne dôležité. "Nech si ho užije, len nech nedopadne horšie ako ja," vraví invalidný dôchodca Jozef Mucha. 

Skléroza multiplex ho posadila na vozík ešte ako mladého chlapa. Najskôr stratil zrak, potom prišli problémy s chôdzou. "Každý si myslel, že som opitý spočiatku," dodáva.

Vozík si nechal v chodbe paneláku

Jožko šiel do Považského Chlmca za svojou matkou, presadol si na elektrický vozík. Mechanický si odložil v chodbe paneláku. Pán Jozef zavolal policajtov. Vozík hľadali aj na vlastnú päsť, prešli zberné suroviny, ale aj okolité školy.

"Poškodený do dnešného dňa oznámenie o krádeži invalidného vozíka na polícii nepodal," vraví žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Jožka teraz čakajú zdĺhavé vybavovania v poisťovni, ale aj u lekárov. Na nový invalidný vozík si bude musieť počkať.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy