Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mirku (14) udala vlastná mama, skončila za mrežami
Zdielať na

Mirku (14) udala vlastná mama, skončila za mrežami

MEDZILABORCE / Iba 14-ročné dievča z Medzilaboriec skončilo za mrežami. Mirka sa síce vrátila zo psychiatrie, kde sa liečila z kleptománie, no po pár dňoch kradla opäť. Zúfalej matke sa nepáči, že ju policajti za 10 eur poslali za mreže.

Mama si peniaze nechcela nechať

Dievča sa vybralo kradnúť do gréckokatolíckej cirkvi. Tá je hneď vedľa bytovky, v ktorej žijú. Matka je presvedčená, že Mirku na krádež nahovorila kamarátka. Do chrámu mala vojsť cez pootvorené okienko. Z pokladničky mala potom ukradnúť 10 eur. Matka na to však prišla a vlastnú dcéru udala.

"Ja som volala policajtov, ja som tie peniaze nechcela," hovorí Mirkina mama. Matka chcela Mirke pomôcť, no napriek priznaniu sa stalo to, čo by jej ani na um neprišlo.

Štrnásťročné dievča strávilo noc na obvodnom oddelení zavreté v cele policajného zaistenia. Zúfalá matka vie, že je dcéra dobre nerobí. Sama uznáva, že najlepšie by pre ňu bolo opäť sa liečiť.

Mirka sa nedávno vrátila zo psychiatrie

Mirka sa totiž len pred týždňom vrátila k psychiatrie, kde sa liečila z kleptománie. V krádežiach vraj nie je žiadnym nováčikom. Napriek tomu matka postup polície kritizuje.

Skúsený právnik ale nesúhlasí. Je presvedčený, že postup polície bol správny. "Polícia dievčinu obvinila zo zločinu krádeže. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov, nakoľko sa skutku mala dopustiť na pietnom mieste," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Podľa právnika môžu byť k prípadu pribratí aj znalci, ktorí jednoznačne určia, či Mirka vedela následky svojho konania rozpoznať. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Policajné auto_pred bytovkou_vražda_brutálny prípad

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy