Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kradneme naozaj všetko, príkladom sú Rajecké Teplice
Zdielať na

Kradneme naozaj všetko, príkladom sú Rajecké Teplice

RAJECKÉ TEPLICE / Mestskí policajti v Rajeckých Tepliciachv okrese Žilina riešia kuriózne krádeže. Zlodeji totiž berú kontajnery na komunálny odpad. Zaujímavosťou je, že ich môžu používať pri výrobe pálenky.

Na istotu

Zlodeji v Rajeckých Tepliciach presne vedia, čo chcú. Na kamerovom zázname policajti nemohli rozpoznať páchateľov ani evidenčné číslo bieleho tranzitu, pretože krádež sa odohrala nadránom, v tme. Podľa celého priebehu je však zreteľné, že zlodeji mali všetko naplánované.

"Z auta vystúpil spolujazdec, ktorý zobral popolnicu a naložil ju do auta spolu s druhým páchateľom. Potom z miesta krádeže odišli," uviedol náčelník Mestskej polície Rajecké Teplice Ján Valúch.

Organizovaná skupina

Mestskí policajti v Rajeckých Tepliciach vravia, že to pravdepodobne neboli miestni ľudia. Je možné, že ide o organizovanú skupinu. Tá má vytipované, kde sa dajú plastové nádoby ľahko zobrať.

Podľa našich informácií, pred časom v jeden deň, zmizli viacerým majiteľom v Žiline. "Tieto popolnice môžu kradnúť  na kvas, ktorý je v súčasnej dobe veľmi preferovaný," dodal Ján Valúch.

Trest? Pokuta

"Pokiaľ je to dosť veľká plastová nádoba, pri väčšom množstve prebieha kvasenie dokonalejšie," upresnil pálič Ľubomír Chromec.Podľa riaditeľa obchodnej prevádzky Martina Kasanického, je cena kontajnerov v rozmedzí od 30 do 50 eur.

Pokiaľ by polícia prichytila zlodejov priamo pri čine, za priestupok proti majetku dostanú blokovú pokutu do výšky 33 Eur. V správnom konaní im hrozí sankcia 331 Eur.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy