Jasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Záhradkári nespali a číhali na zlodeja. Toto je on!
Zdielať na

Záhradkári nespali a číhali na zlodeja. Toto je on!

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Záhradkári a chatári pri Spišskej Novej Vsi už mesiac nemohli poriadne spávať. Strašil ich fantóm, po ktorom mizli veci. Niektorí zahrádkári trávili noci na postriežkach, aby zlodeja chytili.

Vyzbrojili sa dýkami a čakali

Zlodej vykradol istého Spišskonovovešťana až trikrát. Spolu so susedom preto čakali po nociach na zlodeja. Nič neriskovali, vyzbrojení boli dýkami. Síce zlodeja počuli, no chytiť ho nestihli. 

Neznámy fantóm kradol takmer v každej záhradke. So sebou si bral všetko, čo mohol. Ukradol napríklad záhradnú hojdačku, sprchu, lyže aj ocenenia zo súťaží. Záhradkári boli z neho zúfalí, keďže podľa nich sa v záhradkách viac ako 20 rokov nekradlo.

"Tušili sme to. Minule spomínal, že sa mu naša sprcha páči, takže sme vedeli asi, kto kradne," hovorí jedna zo žien, ktorá tu má záhradku.

Policajti prehľadali jeden z domčekov

Policajti preto vykonali domovú prehliadku v jednom z domčekov. Našli v ňom väčšinu vykradnutých vecí. Podozrivého muža prítomnosť jojkárskej kamery značne rozrušila. 

"Policajným preverovaním a zisťovaním sme došli k záveru, žeby sa veci mali nachádzať u jedného zo susedov. Od 14:00 je vykonávaná domová prehliadka, kde doposiaľ bolo nájdených niekoľko vecí, ktoré pochádzajú z krádeží," povedal riaditeľ OOPZ SNV Maroš Leško.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy