Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mário (22) a Martin (26) kradli auto. Prekvapili ich policajti
Zdielať na

Mário (22) a Martin (26) kradli auto. Prekvapili ich policajti

ŠÚROVCE / Pred dvomi týždňami trnavskí policajti chytili trojicu autíčkarov krátko po krádeži aj s ukradnutým autom. Tentokrát v putách skončili ďalší dvaja. Policajti ich chytili v obci Šúrovce priamo pri čine.

Jeden kradol, druhý strážil

Autíčkarov policajti prekvapili o pol štvrtej ráno. Práve sa chystali ukradnúť zaparkované auto.To stálo na príjazdovej ceste k rodinnému domu pred požiarnou zbrojnicou. 22-ročný Mário znefunkčnil alarm, vlámal sa do auta a poškodil spínaciu skrinku.

"Starší z dvojice po predchádzajúcej spoločnej dohode dával pozor, či niekto nejde," upresnila Martina Kredatusová, hovorkyňa polície Trnava. Zrejme však nedával pozor dostatočne. Páchatelia sa po príjazde kriminalistov a zásahovej skupiny pokúsili o útek. Ďaleko však neušli a obaja skončili v putách.

Mladíkov už odsúdili

"Oboch podozrivých už polícia obvinila z prečinu krádeže v štádiu pokusu," dodala Kredatusová. O trestoch pre 22-ročného Mária a 26-ročného Martina zo Serede V piatok ráno rozhodoval súd. Mário dostal trest 8 mesiacov s podmienečným odložením v trvaní dvoch rokov. "Trestný rozkaz je právoplatný, obžalovaný sa vzdal práva podať odpor," povedala hovorkyňa Okresného súdu Trnava Viktória Kurucová.

Druhý z dvojice Martin dostal trest 10 mesiacov v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. "Trestný rozkaz nie je právoplatný, obžalovaný sa odvolal," dodala Viktória Kurucová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy