Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajt mal s komplicmi vykrádať bankomaty
Zdielať na

Policajt mal s komplicmi vykrádať bankomaty

KOŠICE / Košický policajt je zrejme zapletený do trojnásobnej krádeže. Krajská prokuratúra ho spolu s jeho komplicmi obžalovala z krádeže hotovosti z bankomatov. Navyše sa mal vlámať aj do súkromnej firmy, odkiaľ vzal počítač a 12 000 eur.

Ukradli 150 000 eur

Prípad sa stal ešte v roku 2010. Trojica páchateľov z dvoch bankomatov ukradla hotovosť vo výške 150 000 eur. Zlodeji kradli najskôr v Košiciach, len o niekoľko hodín neskôr si vytipovali aj bankomat v prešovskom obchodnom centre.

Oblečení boli v čiernych uniformách podobne ako pracovníci strážnej služby. "Ja som si myslela, že je to bežné dopĺňanie peňazí," hovorí svedkyňa.

Z košického bankomatu ukradli vyše 66 000, v Prešove sa im podaril ešte väčší lup- takmer 83 000 eur. Kamerové záznamy a výpovede svedkov priviedli kriminalistov na stopu troch mužov. Jedným z nich je Dávid K., ktorý bol v tom čase už 7 rokov príslušníkom policajného zboru.

"Podali sme obžalobu na troch mužov, jeden z nich je príslušníkom policajného zboru," povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Hrozí mu 15-ročné väzenie

Dávid pracoval ako referent na jednom z policajných oddelení do polovice júla. "V čase spáchania skutku menovaný nebol zaradený na útvare v pôsobnosti krajského riaditeľstva v Košiciach. Od 15. júla tohto roku je dočasne pozbavený výkonu štátnej služby," povedala košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Krádež peňazí z bankomatov však nie je jediným trestným činom policajta. "Okrem toho, dvaja z obvinených sa v roku 2011 vlámali do priestorov súkromnej firmy v Košiciach a odcudzili odtiaľ počítač a kovovú skriňu s hotovosťou 12 000 eur," doplnil Filičko.

Ak súd páchateľov uzná vinnými, jednému z trojice hrozí 10 ročné väzenie, policajtovi a ďalšiemu komplicovi basa až na 15 rokov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy