Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Polícia odoberá ľuďom autá, za spreneveru nebol nikto potrestaný
Zdielať na

Polícia odoberá ľuďom autá, za spreneveru nebol nikto potrestaný

BRATISLAVA / Pre škandalózny prípad sprenevery služobných áut na ministerstve hospodárstva už vyhodili z práce samotného šéfa dopravy. Polícia tento prípad vyšetruje už niekoľko mesiacov a stále ho neobjasnila. Dvadsaťsedem vozidiel mal svojvoľne rozpredať ministerský referent dopravy. Noví majitelia o štátne autá teraz prichádzajú a o stratené peniaze sa začínajú súdiť.

"Ministerstvo je poškodené, takže v tomto prípade nemôžeme hovoriť o zodpovednosti ministerstva, ktoré by malo odškodňovať poškodených. je nám to ľúto z morálneho hľadiska," uviedla hovorkyňa ministerstva hospodárstva Miriam Žiaková.

Ministerstvo len náhodou zistilo, že mu na parkovisku chýba dvadsaťsedem áut. Väčšinu predaných áut kriminálka úradníkom už vrátila. Autá policajti vzali tým, ktorí za ne zaplatili ako poslední.

"Dokopy bolo prepísaných dvadsaťsedem áut. K dnešnému dňu máme naspäť sedemnásť a očakávame, že v najbližších dňoch alebo mesiacoch sa nám vrátia aj ostatné," dodala Žiaková.

VIAC ČÍTAJTE TU: Zamestnanec ministerstva hospodárstva za mesiac rozpredal dvadsať áut

Bitka o peniaze podvedených

To, že polícia berie autá ľuďom, ktorí za ne zaplatili, spustilo bitku o peniaze podvedených ľudí. Komu policajti zobrali štátne auto, ten pýta peniaze od predajcu. Majiteľka autobazáru Lucia Cambelová vykúpila auto do bazáru a hneď aj predala.

Keď kupcovi policajti auto zobrali, vrátila mu peniaze. Ten, kto auto predal jej, peniaze vrátiť nechce. Preto ho dala na súd. "Rozhodli sme sa podať žalobu, ktorá má rozhodnúť o platobnom príkaze na výšku 5 300 eur," dodala majiteľka autobazáru.

Hlavným podozrivým dopravný referent

V celom tomto biznise je hlavným podozrivým vtedajší referent dopravy na ministerstve hospodárstva Dominik. Dnes je hlavným svedkom v celej kauze. Jeho priamy nadriadený má už v rukách výpoveď od zamestnávateľa.

"Jeho nadriadený bol dočasne preložený na inú pozíciu. Od 1. októbra mu plynie výpovedná lehota," dodala Žiaková.

"Vo veci vykonávame všetky potrebné procesné úkony s cieľom vec náležite objasniť. Dosiaľ nebolo voči konkrétnej osobe vznesené obvinenie," uviedla hovorkyňa polície Karina Považanová.

VIAC SA DOZVIETE TU: O sprenevere na ministerstve podľa podozrivého všetci vedeli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy