Zatiahnuté
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Zamestnanec ministerstva hospodárstva za mesiac rozpredal dvadsať áut
Zdielať na

Zamestnanec ministerstva hospodárstva za mesiac rozpredal dvadsať áut

BRATISLAVA / Referent dopravy spôsobil škandál na ministerstve hospodárstva. Dlhoročný zamestnanec spreneveril štátny majetok, konkrétne osobné autá. Dominik si za jediný mesiac nechal na seba prepísať desiatky vozidiel, ktoré využívali najmä vyšší úradníci.

Dominik (28) bol referentom na ministerstve hospodárstva. Na úseku dopravy pracoval do okamihu, keď jeho zamestnávateľ odhalil obchod so služobnými autami.

Prepisoval na seba autá

"Interná kontrola zistila, že evidenčný stav vozidiel, ktoré by sme mali mať, nesúhlasí," uviedol hovorca ministerstva hospodárstva Stanislav Jurikovič. Jedno z nich, ktoré si na seba svojvoľne prepísal a potom predal, bolo pridelené aj hovorcovi rezortu. "Keď som sa pýtal, kde mám auto, povedali mi, že ešte nie je hotové," dodáva hovorca.

Dominik mal na starosti aj servis vozidiel. Keď mu niekto služobné auto odovzdal, napríklad na výmenu pneumatík, manažérovi dal náhradné. Auto, ktoré mu zostalo previedol následne na seba a predal ho.

Ministerstvo hospodárstva hovorí o dvadsiatich autách, ktoré si Dominik na seba prepísal. Stihol to za jediný mesiac. "Radový referent má svoje právomoci a takto ich bezprecedentne zneužil," dodal Jurikovič.

Exekúcie na Dominika

Podľa našich informácií mal mladý referent na seba viazaných niekoľko exekúcií. A možno práve takto sa ich chcel zbaviť. Mladík sa zatiaľ k veci nechce vyjadrovať. "V prípade vedie policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin sprenevery," uviedol hovorca krajského policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy