Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z dopravného inšpektorátu v Košiciach zmizlo 20 000 €!
Zdielať na

Z dopravného inšpektorátu v Košiciach zmizlo 20 000 €!

KOŠICE / Tri prípady - jeden spoločný menovateľ. Policajt - zlodejom. Keď sme vám exkluzívne priniesli informácie o sprenevere pokutových bločkov policajtom v Bratislave, nikto ani netušil, že v Košiciach už rok taja ešte väčšiu krádež. Tretí prípad má ešte horší koniec.

8 000 € na pokutách

Najskôr to bola čierna ovca v radoch bratislavskej Pohotovosnej motorizovanej jednotky (PMJ). Jeden z jej členov si postupne do svojho vrecka napchal viac než 8 5000 €. Z pokút, ktoré navyberal. REPORTÁŽ TU.

Krajské riaditeľstvo sa s ním nemaznalo. Vybavili to nezvyčajne rýchlo. "Bol dňa 6. marca 2014 prepustený zo služobného pomeru," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Karina Považanová. Predtým vedenie nariadilo, aby 8 500, ktoré v bločkoch ukradol, vrátil.

20 000 € zmizlo z trezora

To, čo má na svedomí bratislavský PMJ-čkar je oproti tomu, čo sa odohralo v košickom policajnom areáli len slabý odvar. Práve odtiaľ malo zmiznúť takmer 20 000 € vybratých na pokutách.

Hoci sa to stalo pred rokom, informácia uzrela svetlo sveta až teraz. Krádež sa odohrala na Inšpektoráte dopravnej polície v Košiciach. "Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Košiciach v súvislosti s predmetnou vecou prijalo trestnoprávne ale aj personálne opatrenie," potvrdil hovorca košických policajtov Alexander Szabó.

Podozrivým je nadriadený

Z krádeže poriadneho balíku peňazí vinia jedného z nadriadených, ktorý mal k peniazom prístup. Tie sa stratili zo zastaralého skriňového trezora na kľúč. "Z času na čas sa takéto prípady vyskytujú, avšak každý policajt nesie zodpovednosť za svoje konanie," dodal Szabó.

Prípad ani po roku nie je vyšetrený. "Boli prijaté opatrenia aj smerom k zvýšeniu kontrolnej činnosti zo strany riadiacich pracovníkov, ale aj zo strany našich kontrolných orgánov," dodal Szabó.

Vykradli kanceláriu šéfa PMJ v Bratislave

Vráťme sa ale tri roky do minulosti. Priamo z kancelárie šéfa pohotovostnej motorizovanej jednotky v Bratislave vtedy zmizli pokutové bločky a stravné lístky za 35 000 eur. A kam sa odvtedy posunulo vyšetrovanie? No nikam!

V podozrení bolo všetkých 130 PMJ-čkarov. Len ťažko si totiž predstaviť, že by sa nepolicajt dostal v stráženej policajnej budove do kancelárie šéfa. "Ani napriek rozsiahlemu vyšetrovaniu sa nepodarilo zistiť skutočnosti odôvodňujúce vykonať trestné stíhanie voči určitej osobe," dodala Považanová.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy