Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Odhalenie: policajt spreneveril peniaze z pokút!
Zdielať na

Odhalenie: policajt spreneveril peniaze z pokút!

BRATISLAVA / Ďalší škandál v polícii! Exkluzívne informácie televízie JOJ oficiálne potvrdili aj kompetentní. Ide o spreneveru bločkových pokút príslušníkom pohotovostnej motorizovanej jednotky v Bratislave. Policajt už čelí obvineniu. Do problémov však dostal aj svojich nadriadených.

Podvod za tisíce eur

Po prevalení škandálu so špehovaním vlastných podriadených, to v pohotovostnej motorizovanej jednotke evidentne vrie. Inak ako zvnútra sa tieto informácie na verejnosť dostať nemohli. Z dobre informovaného zdroja televízia JOJ získala aj údaj o sume, ktorú si policajt privlastnil, ide o 8 400 €. Oficiálne tieto informácie potvrdila inšpekcia ministerstva vnútra.

"Dňa 18. februára bolo povereným príslušníkom vznesené obvinenie v trestnom čine porušenie služobných povinností. Prípad sa vyšetruje," uviedol k prípadu hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Kryli ho nadriadení?

Medzi policajtmi však už kolujú informácie o tom, že tak veľká suma sa nedá spreneveriť na bločkoch jednorázovo. Zdroj blízky vyšetrovaniu nám potvrdil, že sa to dialo od leta minulého roka. Objavilo sa tak podozrenie, či ho kryli aj nadriadení. Polícia to však popiera.

"Na základe zistených nedostatkov veliteľ pohotovostnej motorizovanej jednotky ihneď podal podnet na prešetrenie sekcii kontroly a inšpekčnej služby ministerstva vnútra Slovenskej republiky," poskytla vyjadrenie k prípadu hovorkyňa krajskej polície v Bratislave Karina Považanová. "Riaditeľa inšpekcia neprešetruje," dodal Petar Lazarov.

Dostane padáka, peniaze musí vrátiť

Viacero zdrojov nám potvrdilo, že po tom, ako televízia JOJ odhalila škandál so špehovaním takzvaných pmjčkarov, zavládlo v útvare napätie. Nedá sa tak vylúčiť, že sa časom nevyplavia ďalšie kauzy podobné tej aktuálnej.

"Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Bratislave už v tejto súvislosti konanie vo veci prepustenia zo služobného pomeru príslušníka policajného zboru," dodala Považanová. Neostane však len pri prepustení. Vedenie krajskej polície v Bratislave bude dokonca vymáhať od policajta plnú sumu peňazí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy