Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Škandál na vysokej škole! Univerzita Mateja Bela čelí obvineniam
Zdielať na

Škandál na vysokej škole! Univerzita Mateja Bela čelí obvineniam

Zdroj: ISIFA

BANSKÁ BYSTRICA / Jedna z najprestížnejších univerzít na Slovensku sa otriasa v základoch! Musí čeliť viacerým anonymným listom a obvineniam, ktoré upozorňujú na praktiky vedenia školy.

Za skúšky sa platilo aj sexom

Univerzita čelí hneď niekoľkým obvineniam. Údajne za prijatie na štúdium vyberala škola finančné prostriedky. Za skúšky sa platilo nielen peniazmi, ale údajne aj sexom. Za rok 2012 si dekan spolu s prodekanmi neoprávnene vyplatili odmenu, ktorú na pokyn rektorky museli vrátiť, pretože chýbala v rozpočte fakulty. Nasledujúci rok sa situácia zopakovala. Dekan si mal vyplatiť odmenu vo výške 20 000 eur a prodekanom sa „ušlo“ po 10 000€.

Nakoľko situácia už bola neúnosná, konalo sa zasadnutie akademickej obce Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Akademická obec poverila Akademický senát, aby prešetril narábanie s financiami fakulty. Taktiež žiada, aby sa vedenie fakulty vyjadrilo k problému pôsobenia pedagogických zamestnancov fakulty na konkurenčných vysokých školách. Rovnako trvá na odvolaní predsedníčky Akademického senátu Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov a aby bolo urýchlene odvolané aj vedenie fakult

Vedenie sa vyjadrovať nechcelo

K dianiu na univerzite sa vedenie vyjadrovať zatiaľ nechcelo. "Vyjadrovať sa k zasadnutiu akademickej obce nebudem. Ďalšie zasadnutie bude v najbližších dňoch, pravdepodobne budúci týždeň,“ uviedla doc. PhDr. Adriana Vasiľková, Phd. z katedry politológie Univerzity Mateja Bela.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy