Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sexuálne škandály na Východe: Exhibicionista, tehotná učiteľka aj úchyl
Zdielať na

Sexuálne škandály na Východe: Exhibicionista, tehotná učiteľka aj úchyl

HUMENNÉ / Humenným otriaslo v tomto roku viacero sexuálnych škandálov. Muži, ktorí sa mali ukájať v blízkosti základných škôl. Údajný fotograf, ktorý vraj najprv opil mladistvého chlapca a potom ho fotil nahého. Taktiež prípad učiteľky, ktorá mala sexuálne zneužívať svojho žiaka.

Masturbácia pred základnou školou

Sexuálne škandály sa v Humennom začali množiť v druhej polovici roka. Odštartoval ich muž, ktorý pravidelne každé ráno v tom istom čase chodil pred tú istú základnú školu. No keďže bol na bicykli, dlho sa mu darilo unikať. "Nečúral, lebo onanoval, presne sme to videli. Rozopol si nohavice, dal si ich dole a začal," povedali k prípadu zamestnankyne základnej školy.

Muža napokon priamo pri čine chytili humenskí mestskí policajti. Na krku mal obvinenie z výtržníctva. Po troch mesiacoch v ústave na výkon väzby je opäť na slobode. Dostal 3-ročnú podmienku a nariadenú má ústavnú liečbu. Okrem toho nesmie piť alkohol a zdržiavať sa v blízkosti škôl. "Stalo sa. Stávajú sa aj horšie veci, nikomu som neublížil a ani to nemám v pláne," vyjadril sa k prípadu obžalovaný muž.

Na akty lákal alkoholom a drogami

Po pár týždňoch sa v Humennom objavil ďalší škandál. 38-ročný muž mal podľa polície mladistvých chlapcov lákať na fotenie do časopisov pre mládež. Pri tom ich ale mal ponúknuť vodkou, vodnou fajkou s marihuanou a všetko sa údajne malo zvrhnúť na fotenie bez spodnej bielizne.
 
"Ja som nič nespravil a necítim sa vinný. Obvinili ma z ťažkého zločinu, ktorý absolútne nemá súvis s tým, čo som spravil, chápete?" Takto sa vyjadril muž, ktorý čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti a z výroby detskej pornografie. Stíhaný je väzobne a hoci využíva všetky zákonné možnosti na to, ako sa dostať na slobodu, súd jeho žiadosti zamieta.

Obnažoval sa na ulici

Policajti stále pátrajú po ďalšom mužovi. Ten sa pohybuje v blízkosti cirkevnej základnej školy. Sexuálne sa mal ukájať pred mladistvým dievčaťom. "V meste sa pohybuje muž, ktorý si obzerá dievčatá a obnažuje sa pritom," uviedol zástupca náčelníka Mestskej polície v Humennom Vladimír Kocan.

Polícia preto v blízkosti škôl zvýšila hliadkovú činnosť. Posledný prípad, ktorý otriasol nielen Humenným, ale aj celým Slovenskom, je kauza učiteľky obvinenej zo zneužívania svojho žiaka. "V prípade bolo vznesené obvinenie pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže," uviedla k prípade hovorkyňa Krajskej polície v Prešove Jana Migaľová.

"Učiteľka sa vraj priznala. Ako bude teraz znášať následky? Veď je tehotná. Ako má teraz prísť domov a do školy," povedala k prípadu príbuzná obvinenej učiteľky.

Na slobode

V prípade zavážili hneď tri priťažujúce okolnosti. Ak by sa sexuálne zneužívanie potvrdilo, obvinenej učiteľke by hrozila zvýšená trestná sadzba, a to až 12-ročné väzenie. A hoci je viacero okolností, pre ktoré by mala byť stíhaná väzobne, stále je na slobode.

"Pravdepodobne zavážila aj skutočnosť gravidity obvinenej osoby. Prokurátor sa rozhodol ani nepodať návrh na vzatie do väzby,"
myslí si expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy