Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Učiteľka (31) mala zneužiť žiaka (12), čaká dieťa
Zdielať na

Učiteľka (31) mala zneužiť žiaka (12), čaká dieťa

SLOVENSKO / Tridsaťjedenročná učiteľka základnej školy mala sexuálne zneužiť svojho 12-ročného žiaka. Učiteľka je navyše podľa našich zistení v druhom stave.

Učiteľka mala chlapca zvádzať

Podľa babky 12-ročného chlapca si jeho vnuka mala učiteľka získavať postupne. "Lákala ho na zmrzlinu, volala ho na bicykel. A on šiel," hovorí babka.

Mimoškolské stretávanie sa medzi učiteľkou a jej žiakom malo podľa nášho zdroja trvať niekoľko mesiacov. Babka tvrdí, že vzájomné sympatie boli jasné od začiatku. Nikdy by si však nepomyslela, že by to malo zájsť až tak ďaleko.

"V prípade bolo vznesené obvinenie pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Učiteľke hrozí 12 rokov v base

V tomto prípade zákon hovorí o zvýšenej trestnej sadzbe. Ak by sa potvrdilo, že učiteľka svojho žiaka naozaj zneužila, za mrežami by mohla skončiť až na 12 rokov.

Podľa našich zistení zavážili viaceré priťažujúce okolnosti. Učiteľovi totiž zo zákona vypláva povinnosť deti chrániť. "Keby aj on bol iniciátor, učiteľka to musí zaraziť. Už vôbec vzťah učiteľ – žiak je neprípustný," vraví sexuologička Danica Caisová.

Keďže ide o mimoriadne citlivú záležitosť a o maloletú údajnú obeť, nebudeme konkretizovať, k akým sexuálnym praktikám malo medzi učiteľkou a jej žiakom dôjsť. To zrejme vedia len oni a polícia. "Dopočula som sa, že je tehotná" vraví babička.

"Vzhľadom na citlivosť prípadu polícia ďalšie informácie v tomto štádiu vyšetrovania poskytovať nebude," doplnila prešovská policajná hovorkyňa.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy