Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Učiteľka (31) po sexe so žiakom (12): Prepustená na slobodu!
Zdielať na

Učiteľka (31) po sexe so žiakom (12): Prepustená na slobodu!

SLOVENSKO / Učiteľka obvinená zo sexuálneho zneužívania do väzby nepôjde. Polícia ženu totiž stíha na slobode. Podľa expertky na trestné právo zrejme zavážila skutočnosť, že učiteľka má o pár týždňov porodiť. Budúcej dvojnásobnej mamičke hrozí až 12-ročné väzenie.

Môže ovplyvňovať svedkov...

Expertka na trestné právo Lucia Kurilovská predpokladá, že v tomto prípade údajného zneužívania dôvody väzby mohli byť splnené. Nedá sa totiž vylúčiť, že obvinená bude ovplyvňovať svedkov, samotného poškodeného, alebo bude ďalej pokračovať v trestnej činnosti.

Napriek tomu je učiteľka na slobode. "Pravdepodobne zavážila aj skutočnosť gravidity osoby obvinenej, že prokurátor sa rozhodol ani nepodať návrh na vzatie do väzby," uviedla Kurilovská.

Chlapec (12) nechce o nej ani počuť

Príbuzná údajne zneužívaného chlapca uviedla, že akékoľvek kontakty medzi obvinenou a maloletým sú už prerušené. "Prišiel domov, hneď išiel za počítať a hneď z Pokecu vymazával mená, všetko. A nechce ani počuť o nej," povedala chlapcova stará mama.

Ďalší posun v tomto prípade musí nastať najneskôr do štyroch mesiacov. Presne toľko času má podľa trestného poriadku polícia na prípravné konanie. Všetko ale bude závisieť od samotného dokazovania a od výsluchu osôb, ktoré to, čo sa malo stať, môžu potvrdiť alebo vyvrátiť.

Lákala ho na zmrzlinu

Škandál sa prevalil minulý týždeň. Učiteľka (31) základnej školy mala sexuálne zneužiť svojho 12-ročného žiaka. Podľa babky 12-ročného chlapca si jeho vnuka mala učiteľka získavať postupne. "Lákala ho na zmrzlinu, volala ho na bicykel. A on šiel," hovorí babka.

Mimoškolské stretávanie sa medzi učiteľkou a jej žiakom malo podľa nášho zdroja trvať niekoľko mesiacov. Babka tvrdí, že vzájomné sympatie boli jasné od začiatku. Nikdy by si však nepomyslela, že by to malo zájsť až tak ďaleko.

"V prípade bolo vznesené obvinenie pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. VIAC TU. 

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy