Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Učiteľka (31) sexovala so žiakom (12), odišla na materskú
Zdielať na

Učiteľka (31) sexovala so žiakom (12), odišla na materskú

SLOVENSKO / Učiteľka obvinená zo sexuálneho obťažovania už na základnej škole nepracuje. Podľa našich zistení síce výpoveď nedostala, no odišla na materskú dovolenku. Aj keď podľa susedov učiteľky je súlož s 12-ročným chlapcom iba výmysel, sexuologička varuje, že mohla zneužiť aj ďalších.

V škole skončila

Obvinená žena bola triednou učiteľkou siedmakov. Aj keď táto informácia naďalej figuruje na internetovej stránke základnej školy, ide o minulosť. Učiteľka sa so svojimi žiakmi rozlúčila.

"Povedala, že ide na materskú, lebo o pár týždňov bude rodiť. Vraj dala v škole výpoveď," povedala obyvateľka obce, v ktorej obvinená žena učila. "Učiteľka už u nás nepracuje a zatiaľ nechcem nič komentovať," informuje riaditeľ základnej školy.

V dome, kde má žena bývať, nám nik neotváral. Susedia sa však postavili na stranu učiteľky a nechcú ani len počuť, že by mala niekoho zneužiť. "Nie, absolútne, v žiadnom prípade. Ja osobne by som povedala, že to je hlúposť," myslí si suseda Margita. Ako dodal Marián, sused obvinenej, "nezdá sa mi to, oni sú slušná rodina."

Obetí môže byť viac

K vzájomnému zbližovaniu medzi žiakom a jeho učiteľkou malo dochádzať postupne. Príbuzní však o ich až príliš intímnej náklonnosti netušili. Sexuologička však zdôrazňuje, že odhaliť čosi také sa len tak jednoducho nedá. Práve preto si myslí, že obetí môže byť viac.

"Vylúčiť sa to nedá. Nevieme, do akej miery je táto žena deviantná. A ak by bola deviantná, tak by prichádzalo do úvahy, že by mohla mať kontakt aj s viacerými chlapcami," uviedla sexuologička Danica Caisová.

Učiteľke hrozí väzenie

Učiteľka čelí obvineniu z dvoch trestných činov, za čo jej hrozí až 12 ročné väzenie. Polícia si bližšie informácie zatiaľ stále necháva pre seba. V prípade totiž naďalej prebiehajú ďalšie vyšetrovacie úkony.

Podľa babky 12-ročného chlapca si jeho vnuka mala učiteľka získavať postupne. "Lákala ho na zmrzlinu, volala ho na bicykel. A on šiel," hovorí babka. Viac TU.

Polícia si podrobnosti zatiaľ stále necháva pre seba. Na prípade však naďalej intenzívne pracujú. V rámci vyšetrovania vypočúvajú svedkov a iné zainteresované osoby a získavajú tiež ďalšie dôkazové materiály.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy