Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
O sprenevere na ministerstve podľa podozrivého všetci vedeli
Zdielať na

O sprenevere na ministerstve podľa podozrivého všetci vedeli

BRATISLAVA / Škandál na ministerstve hospodárstva pokračuje. Referent dopravy, ktorý si svojvoľne na seba nechal prepísať desiatky služobných vozidiel tvrdí, že o jeho šialenom biznise s autami na ministerstve všetci vedeli.

Dvadsaťosemročný otec dvoch detí, ktorého vyšetruje polícia pre spreneveru, sa k prípadu pre TV JOJ vyjadril len stručne. "Čakám na to, čo povedia na prípad odborníci. Nie som si vedomý toho, že by som spravil niečo zlé," tvrdí Dominik.

Tridsaťdva predaných áut

Polícia sa zatiaľ k prípadu nevyjadruje a preto sa líši aj počet áut, o ktoré ministerstvo hospodárstva prišlo. Niektoré údaje hovoria až o tridsiatich vozidlách. Jedno z áut vykúpila do svojho autobazáru aj Lucia. Úradnícku Octáviu následne predala klientovi.

Dominik (28) prepísal v priebehu jedného mesiaca na seba podľa hovorcu rezortu Stanislava Jurikoviča dvadsať služobných vozidiel. Mladík následne autá aj bleskovo predal.

Zatiaľ čo polícia okamžite prípad začala vyšetrovať ako spreneveru, ten kto od Dominika ministerské auto kúpil, má dnes oči pre plač. Lucia je majiteľkou autobazáru, ktorá úradnícku Octáviu vykúpila a predala svojmu klientovi.

"Spokojne sa vozil približne tri mesiace. Potom ho o tretej v noci policajti vyhodili z vozidla, ževraj auto je v pátraní," hovorí poškodená majiteľka autobazáru Lucia Cambelová.

Vrátila majiteľovi peniaze

Majiteľka autobazáru peniaze zákazníkovi okamžite vrátila. "Odvtedy som škodná ja vo výška asi päť a pol tisíc," tvrdí Lucia. Dúfa, že sa jej vrátia peniaze za výkup štátnej škodovky.

Do autobazáru ju predala žena, ktorá lacné auto kúpila práve od štátneho úradníka Dominika. "Keď to kupujete od štátneho aparátu, tak to musí byť čisté ako ľalia. On tie peniaze bude musieť vrátiť," tvrdí žena, ktorá do bazáru auto predala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy