Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Štátnym tajomníkom ministerstva financií sa stane Daniel Duchoň
Zdielať na

Štátnym tajomníkom ministerstva financií sa stane Daniel Duchoň

BRATISLAVA / Petra Pellegriniho má na poste štátneho tajomníka ministerstva financií nahradiť Daniel Duchoň. Agentúre SITA to potvrdil zdroj zo Smeru-SD. Pellegrini sa má v najbližších dňoch stať ministrom školstva, kde má vo funkcii nahradiť Dušana Čaploviča.

Premiér Robert Fico cez víkend avizoval, že zmeny sa udejú vo vláde ešte tento týždeň.

Duchoň je predsedom parlamentného výboru pre financie a rozpočet a je členom výboru na kontrolu vojenských tajných služieb. V prvej Ficovej vláde pôsobil dva roky ako štátny tajomník ministerstva obrany, predtým šéfoval vojenskej nemocnici.

Čaplovič by sa mal po odchode z ministerskej funkcie vrátiť do parlamentu. Jeho náhradníkom bol Ján Babič. Ten však v parlamente zostane ako náhradník za Duchoňa.

Štátnych tajomníkov by mali meniť na viacerých ministerstvách. Zmeniť by sa mali v rezorte hospodárstva, pôdohospodárstva a školstva.

Pätnásť rokov existencie Smeru-SD zanechalo podľa predsedu Roberta Fica na strane stopy a jazvy. Ako povedal v sobotu na mimoriadnom pracovnom sneme v päťdesiatminútovom prejave, pre stranu musí byť varovaním, že sa jej nepodarilo naplno zmobilizovať voličov v druhom kole regionálnych volieb v Banskej Bystrici, v 2. kole prezidentských volieb a v eurovoľbách. VIAC TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy