Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Otec v triede prefackal chlapcov, jeho dcére (7) robili zle
Zdielať na

Otec v triede prefackal chlapcov, jeho dcére (7) robili zle

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Otec malej prváčky mal zbiť jej troch spolužiakov. Údajne ich prefackal priamo v triede, kam pre dcéru prišiel. Vraj sa mu nepáčilo, ako sa 7-roční chlapci správajú k jeho dcére. Skutok teraz vyšetruje polícia.

Rodič riešil situáciu po svojom

Otec jednej zo žiačok mal údajne prefackať deti v prváckej triede na základnej škole v Banskej Štiavnici. "Nášho syna tiež napadol a udrel ho do tváre," povedal otec jedného z napadnutých chlapcov. "Udrel ho a chytil ho pod krk. Syn má teraz modrinu na ruke," povedala matka druhého chlapca.

Troch malých prváčikov mal takto prefackať otec ich spolužiačky. Údajne sa to stalo počas vyučovania, keď prišiel pre dcéru a v triede videl, ako jej chlapci robia zle. "Vraj prekladali tašky po triede. Môj syn stál vo dverách. Keď chcela prejsť, tak jej otec prišiel a zaútočil," povedal otec jedného z chlapcov.

Škola priznala chybu

Konanie otca dievčatka je zarážajúce aj preto, že 44-ročný muž je tiež pedagógom, ktorý kedysi na tejto škole učil. Svedkami bitky bola celá trieda malých prváčikov. Učiteľka tam údajne vtedy nebola. Podľa slov vedenia školy si odskočila na toaletu. "Neschvaľujeme toto správanie rodiča. Chybou bolo, že sa tam dostal nepozorovane. Išiel dcéru vypýtať. Musíme počkať, kým sa to prešetrí," objasnila riaditeľka školy, v ktorej sa incident odohral.

Manželka obvineného muža tvrdí, že ich dcéra mala s chlapcami problémy už niekoľko mesiacov. Hoci sa sťažovali triednej učiteľke, nikdy sa nič nevyriešilo. "Manžel to neuniesol. Videl, ako dcére robia zle a stalo sa to, čo sa stalo," povedala manželka obvineného. "Prečo to ale riešil s deťmi? My sme rodičia, s nami to mal riešiť," myslí si matka jedného z chlapcov.

Napadnuté deti nechcú chodiť do školy

Rodičia 7-ročných chlapcov žiadajú vedenie školy a políciu o prešetrenie incidentu.  Deti čaká sedenie u psychológa. Vraj sa po bitke boja chodiť do školy.

"V súvislosti s týmto prípadom sme prijali oznámenie a vec objasňujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. "Boja sa, musíme ich odprevádzať. Skrývajú sa po kríkoch," povedala matka jedného z chlapcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy