Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Študent (16) pobodal 22 ľudí, budú ho súdiť ako dospelého
Zdielať na

Študent (16) pobodal 22 ľudí, budú ho súdiť ako dospelého

PITTSBURGH / Stredná škola v americkom mestečku Murrysville neďaleko Pittsburghu bola v stredu dejiskom útoku jedného zo študentov, ktorý dvoma kuchynskými nožmi dobodal či dorezal 21 spolužiakov. Zranenia utrpel aj pracovník bezpečnostnej služby. Motív činu je nejasný. O incidente informovala americká televízna stanica CNN.

Šialenec v rukách polície

Sedem osôb utrpelo veľmi vážne poranenia. Po štyroch museli priletieť vrtuľníky. Študenti sú vo veku od 14 do 17 rokov. Štvrť uzavrela všetky základné školy, študenti stredných škôl boli presunutí na bezpečné miesto, kde si ich vyzdvihli rodičia. Polícia už útočníka zadržala, píše server spravodajskej televízie CNN.

S vyšetrovaním miestnym policajtom pomáha aj FBI. Útočníkom je 16-ročný Alex, študent druhého ročníka, ktorého museli po zadržaní ošetriť. Podľa oficiálnych zdrojov by ho mali stíhať ako dospelú osobu.

Nožom do krku, brucha a chrbta

Šialenec pobodal troch ľudí v triede, ďalších študentov chytil na chodbe. Masaker sa odohral pred prvou vyučovacou hodinou o štvrť na osem ráno miestneho času. Zatiaľ sa nevie, či šlo o náhodné, alebo vytypované ciele. Tínedžer bodal svoje obete dvoma nožmi do krku, do brucha aj do chrbta.

Dvoch zranených museli okamžite po prevoze do nemocnice operovať. Podľa lekárov sa niekoľko obetí v tejto chvíli nachádza v ohrození života. Viaceré z detí utrpeli drobné zranenia, keď sa snažili ujsť zo školy.

Rodič jednej zo študentiek v televízii povedal, že mu dcéra zbesilo volala s tým, že v škole jej pobodali kamaráta. "Nikdy by som neveril, že sa niečo také môže stať," prehlásil muž. Celý incident sa odohral v rozsiahlom školskom kampuse približne 30 kilometrov od Pittsburghu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy