Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zranená učiteľka (45) prehovorila, detí sa zastáva
Zdielať na

Zranená učiteľka (45) prehovorila, detí sa zastáva

PREŠOV / 45-ročná matematička, ktorá po páde zo stoličky skončila so zlomenou chrbticou v nemocnici, sa rozhodla prehovoriť! Aj keď stále nie je jasné, či za úrazom stojí poškodená stolička, alebo sa niekto pohral so skrutkami, učiteľka sa svojich žiakov zastala. Ak by vraj aj išlo o žart, neverí, že by niekto z detí chcel, aby skončila v nemocnici.

Úmysel alebo náhoda?

Či išlo v prípade zranenej učiteľky o žartík zo strany neposlušných žiakov alebo len o nešťastnú náhodu nevedia ani miestni obyvatelia. Odpoveď hľadali u samotných deviatakov. Tí ale vraj o všetkom zaryto mlčia. "My sme sa ich pýtali, ale oni nepovedia. Držia spolu. Minule ale hovorili, že im kázali priniesť do školy šrobováky. Že budú opravovať stoly a stoličky," povedal jeden z obyvateľov obce.

Riaditeľka školy to ani nepotvrdila, ani nevyvrátila a k úrazu sa naďalej odmieta vyjadriť. Hoci to podľa ľudí vyzerá, že školáci držia spolu, vypovedať na polícii bude každý sám sa seba – samozrejme v prítomnosti rodičov."K objasneniu prípadu vyšetrovateľ pribral aj súdneho znalca z odboru zdravotníctva," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Učiteľka verí deťom

Učiteľka je po incidente so stoličkou na traumatológii v prešovskej nemocnici. Je presvedčená, že to bola iba nešťastná náhoda."Pootočila som sa na stoličke. Prepadlo sa sedadlo, čiže som nemala žiadny obranný reflex," opísala situáciu zranená učiteľka. Za pomoci žiakov sa ako tak postavila, dokázala chodiť. Bolesti necítila, tie prišli až potom. Podozrenia lekárov na zlomené stavce sa potvrdili. Teraz iba leží. "Otáčam sa už, len sa nesmiem posadiť a postaviť," dodala.

V prvom šoku si myslela, že to bol nepodarený žartík od žiakov. neverí ale tomu, že to bol úmysel. Ak by to aj podľa nej niekto spôsobil, určite nečakal, že by takto nešťastne dopadla."Ani vo sne by mi nenapadlo, že sa mi môže v práci niečo také stať," povedala učiteľka. Aj matka 45-ročnej matematičky prežíva trápenie spolu so svojou dcérou. O tom, čo sa stalo, sa jej hovorilo veľmi ťažko. "Nemôžem nič povedať, lebo budem plakať. Veď som jej mama. Je to trápne a veľmi boľavé," vyjadrila sa matka učiteľky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy