Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ukážková spolupráca policajtov s občanmi, chytili zlodejov
Zdielať na

Ukážková spolupráca policajtov s občanmi, chytili zlodejov

RUŽOMBEROK / Ukážkovú spoluprácu občana a polície predviedli ružomberskí policajti. Poriadny škrt cez rozpočet urobili zlodejovi lyžiarskeho vybavenia z Brezna. Keď si už myslel, že je so svojím lupom v bezpečí, cestu mu skrížila policajná hliadka.

Auto začal sledovať

"Do piatich minút od podnetu dopravná policajná hliadka v Ružomberku zastavila na ulici Bystrická cesta osobné motorové vozidlo Mercedes Benz. Vo vozidle sa nachádzali dvaja muži vo veku 50 a 59 rokov, ktorým bola obmedzená osobná sloboda," informuje hovorca policajného zboru Radko Moravčík. 

Bežky a lyžiarske vybavenie za stovky eur ukradli zlodeji z pivnice bytovky. Pritom, ako svoj lup vynášali von, ich videl ich majiteľ. Nechcel strácať čas kontrolou pivnice, a tak začal auto s podozrivou posádkou sledovať. Cestou zavolal na políciu a dal im všetky potrebné informácie.

Škoda vy výške 2 741 eur

"Počas prehliadky vozidla jedna z osôb po výzve dobrovoľne vydala sedem párov bežeckých a dva páry zjazdových lyží, lyžiarske vaky, lyžiarske palice, stojan na lyže aj pásky na fixáciu lyží v hodnote 2 741eur," dodáva Moravčík.

Pivnicu s takýmto obsahom si zlodej nevybral náhodou, išiel na istotu. Stačila minúta, dve a športovo založený manželský pár by prišiel o vybavenie, ktoré si dávali dohromady niekoľko rokov. "Poverený príslušník PZ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Druhý zadržaný muž bol prepustený na slobodu," tvrdí Moravčík.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy