Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Osadník (34) ukradol stroje za 5 000 eur, skončili v zbere
Zdielať na

Osadník (34) ukradol stroje za 5 000 eur, skončili v zbere

STROPKOV / Z dielne v Stropkove zmizli šijacie stroje. Podľa polície je za krádežou miestny muž. Ak by ste tipovali, že zlodej si chcel založiť krajčírsku dielňu, ste na omyle. Zlodej stroje rozobral a odniesol do zberných surovín.

Šijacie stroje skončili v zbere

Zlodej z dielne ukradol 10 veľkých krajčírskych strojov. Tie si pravdepodobne odniesol domov a tam ich rozmontoval na celkom drobné kúsky. Majiteľka šijacích strojov odhaduje škodu na niekoľko tisíc eur. Práve je odcestovaná. Zastihli sme ju iba cez telefón. že ukradnuté stroje ešte niekedy uvidí, s tým už rozlúčila. "Páchateľ stroje vytrhal, rozrezal ich a odniesol do zberu železa," hovorí majiteľka strojov.

"Obvinený vnikol do dielne cez nezabezpečené a rozbité okno," uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik. Krajčírske stroje rozobraté až na malé diely skončili v zberných surovinách. Zrejme si myslel, že takto ho neodhalia, no prerátal sa. "34-ročný muž bol obvinený z prečinu krádeže, za čo mu hrozí až 3-ročné väzenie," dodal Daniel Džobanik.

Zarobil 56 eur, škoda 5 000 eur

Obvineného muža sme doma nenašli. Podľa susedov sa zrejme vyparil. Vraj o ňom nič nevedia. Rovnako ako o desiatke šijacích strojov rozmontovaných na kúsky. "Ja neviem nič o šijacích strojoch. Ja neviem o ničom. Keby sme niečo vedeli, tak by sme povedali, ale nevideli sme nič," takéto boli reakcie oslovených susedov.

Záhadne zmiznutých 10 šijacích strojov si teda nikto zrejme nevšimol. Napriek tomu, že išlo o skutočne nemalé množstvo železa. Po rozmontovaní to malo byť viac ako 200 kilogramov. "250 kíl, od za to utŕžil okolo 56 eur a mne vznikla škoda okolo 5 000 eur," upresnila okradnutá majiteľka šijacích strojov.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy