Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hanba v zahraničí! Slováci sa prezliekali za cyklistov a kradli
Zdielať na

Hanba v zahraničí! Slováci sa prezliekali za cyklistov a kradli

BRATISLAVA / Piati Slováci stáli na čele organizovanej zločineckej skupiny, ktorá sa špecializovala na krádeže bicyklov. Škody odhadujú až na neuveriteľných milión eur. Bratislavčania na čele s bývalým policajtom sa totiž zamerali na tie najdrahšie, často pretekárske kusy.

Krádeže luxusných bicyklov

Informácie priniesli viaceré zahraničné médiá, najmä z oblasti južného Tirolska. Práve tam totiž gang niekoľko rokov organizoval rozsiahle krádeže luxusných bicyklov.

Podľa talianskych zdrojov minimálne v jednom prípade v roku 2012 sa reálne prihlásili na preteky horských bicyklov, ktoré aj riadne odjazdili. Až potom sa zistilo, že zmizlo 35 drahých horských bicyklov.

Špeciálny vyšetrovací tím

Viaceré krajiny spoločne vytvorili špeciálny vyšetrovací tím. Celková škoda, milión eur. Zatknutie Slovenských zlodejov, ktorí by už mali sedieť vo väzbe, oficiálne potvrdila slovenská polícia. "Polícia zadržala štyri osoby na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý bol vydaný v Talianskej republike," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Talianske médiá však hovoria o piatich. Piateho zatkli ešte v novembri v Rakúsku. Práve tam totiž podľa nášho zdroja vo Viedni vždy odstavili svoje autá, prenajali si nové, kúpili telefóny na jedno použitie a operovali prevažne v čase významných cyklistických pretekov. V Taliansku, Nemecku, Švajčiarsku, Rakúsku aj Českej Republike. "Všetky štyri osoby pochádzajú z Bratislavy a ako zločinecká skupina sa mali podľa talianskych orgánov mali dopúšťať majetkovej trestnej činnosti," dodala Dobiášová.

Na čele gangu policajt

Muži mali mať na čele bývalého policajta. 43-ročný Branislav sa údajne na švajčiarskych hraniciach vždy vydával za policajta v službe. Na Slovensku majú tri obchody s drahými bicyklami, ktoré predávajú cez internet.

Slovenské úrady sa teraz musia rozhodnúť, či vyhovejú požiadavke talianskych karabinierov. Tí chcú Slovákov postaviť pred tamojšiu spravodlivosť. Oslovili sme už prokuratúru aj súdy, čakáme na vyjadrenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy