Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovenská hanba v Británii. Slováci zneužívali dievčatá
Zdielať na

Slovenská hanba v Británii. Slováci zneužívali dievčatá

BRATISLAVA,BRADFORD / Televízii JOJ sa podarilo odhaliť ďalší prípad sexuálneho zneužívania Slovákmi v Anglicku. Tieto informácie pochádzajú z dôveryhodného zdroja. Hovoria o tom, že Slováci sú v tomto prípade nielen na strane podozrivých, ale aj poškodených.

Utiekli počas sviatkov

Tamojšie médiá zatiaľ neriešia najnovší prípad, ktorý sa stal v Bradforde. Podľa našich informácií mali dve maloleté Slovensky utiecť z domu v meste Leeds počas vianočných sviatkov. Po novom roku ich našli v neďalekom Bradforde, kde bývali u ďalších Slovákov.

Tam ich našli pri rozsiahlej policajnej akcii. Podarilo sa nám spojiť so slovenským právnikom pôsobiacim v Bradforde, ktorý nám nepriamo informácie potvrdil. "Analýza elektronických prístrojov a tak isto aj forénznych vzoriek prebehne v nasledujúcich mesiacoch," povedal právnik Martin Belica. 

Nevymysleli si to?

Musí sa totiž zistiť, či si zneužívanie dievčatá nevymysleli. Momentálne sú však podozriví Slováci na kauciu na slobode. "Náš zastupiteľský úrad v Londýne nebol kontaktovaný so žiadosťou o pomoc ani od príbuzných týchto dotyčných, o ktorých hovoríme a ani zo strany polície," informuje hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Susko.

"Policajná operácia zasahuje aj do iných krajov, kde údajne má ísť aj o národnosti v rámci EÚ aj mimo Európskej únie," dodáva Belica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy