Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Znásilnenie skončilo smrťou, žena (†16) bola navyše tehotná
Zdielať na
Zahraničie

Znásilnenie skončilo smrťou, žena (†16) bola navyše tehotná

INDIA / Svet šokoval ďalší prípad hromadného znásilnenia mladého dievčaťa. Niekoľkí mladíci Indku dvakrát sexuálne zneužili. Po druhom znásilnení ju páchatelia upálili. Pitva preukázala, že zneužité dievča bolo tehotné.

V nemocnici s popáleninami

16-ročnú Indku prvýkrát znásilnili v októbri. Skupina minimálne šiestich mužov sa na bezmocnú obeť vrhla na predmestí Kalkaty. Dievča sa tento ohavný čin rozhodlo na druhý deň oznámiť polícii. Za to ju však čakal krutý trest. Muži na nej toto zverstvo spáchali druhý raz.

Tým sa však jej bolesť a trápenie neskončilo. Deň pred Vianocami ju hospitalizovali v nemocnici s ťažkými popáleninami. Lekári aj jej rodina predpokladali, že sa rozhodla spáchať samovraždu. Jej výpoveď ich domnienku vyvrátila. "26. decembra bola schopná vypovedať. Uviedla stanovisko, že ju zapálili dvaja muži," hovorí policajný komisár Santosh Nimbalkar.

Obvinení nie sú potrestaní

Viac než týždeň bojovala v nemocnici o život. Popáleniny takmer na celom tele jej však neumožnili žiť ďalej. Zistenie, že teenagerka bola tehotná, len umocňuje zvrátenosť ďalšieho indického prípadu.

"Za toto dievča je zodpovedná vláda. Dvakrát ju znásilnili a obvinení stále nie sú potrestaní. Pýtam sa prečo," rozčuľuje sa šéfka hnutia Demokracia indických žien Brinda Karat.

V decembri uplynul rok od hromadného znásilnenia študentky v autobuse, ktorá pri prevoze do nemocnice zomrela. Tento ohavný čin rozpútal vlnu kritiky na bezpečnosť indických žien, ale aj ďalšie prípady skupinového sexuálneho zneužívania. Z aktuálneho sú obvinení šiesti muži vrátane 17-ročného chlapca. Ich komplici, ktorí sa snažili nevinné dievča upáliť, čelia obvineniu z vraždy.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy