Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Michal (24) ukradol hasičské auto, odviezol sa k frajerke
Zdielať na

Michal (24) ukradol hasičské auto, odviezol sa k frajerke

ZLATÉ MORAVCE / Dvadsaťštyriročnému mužovi zo Zlatých Moraviec sa podaril husársky kúsok. Hasičom ukradol auto a to priamo z garáže na hasičskej stanici. Na služobnom aute si to namieril priamo ku frajerke.

Auto ukradol aj policajtom

Hasičské auto ukradol Michal zo stanice v Zlatých Moravciach skoro ráno. Potom si to namieril do Levíc, čo je zhruba 25 kilometrov. Podľa našich informácií si to nasmeroval k paneláku, kde býva jeho priateľka.

Ako sa Michal dostal do garáže a podarila sa mu takáto kuriózna krádež, zatiaľ jasné nie je. Policajti muža zadržali, najprv bol na oddelení v Leviciach, potom ho previezli do Nitry.

"Už krátko pred ôsmou hodinou ráno, asi hodinu od vyhlásenia pátrania, bol kriminalistami v Leviciach zadržaný 24-ročný podozrivý muž a vozidlo bolo zaistené," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Páchateľom je muž, ktorý je dobre známy. Už pred vyše rokom ukradol policajné auto, taktiež v Zlatých Moravciach. Neskôr sa pokúsil vykradnúť kostol. 

Nový trik zlodejov

V novembri 2013 sa objavili informácie, že autíčkári majú nové triky! A to bez použitia násilia. Dokonca sa im samé odomkne a naštartuje. Vaše auto tak môže zmiznúť za pár sekúnd. Za všetko môže nový systém, takzvaný bezkontaktný kľúč, ktorý stačí mať vo vrecku. 

Keď sa od auta vzdialite, samo sa zamkne. Ak sa k nemu opäť vrátite, sám auto odomkne a dokonca môže aj naštartovať. Ak tento zlepšovák vlastníte, môžete skončiť ako žena z Česka - zaparkovala a o pár sekúnd už bola bez auta. Za všetko môže škatuľka. S tou chodia zlodeji.

Špeciálne zariadenie prenesie signál z vášho kľúča až k autu, kde čaká ďalší komplic. Auto si myslí, že stojíte pri ňom, odomkne sa, naštartuje a zlodej odchádza. Trojicu zlodejov, ktorí sa takto živili, zadržali českí kriminalisti. REPORTÁŽ TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy