Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Stratil rozum? Václav unikal s ukradnutým autom v protismere
Zdielať na

Stratil rozum? Václav unikal s ukradnutým autom v protismere

TRENČÍN / Na prvý pohľad silný chlap počas policajnej naháňačky pustil do gatí. 31-ročný Václav ukradol auto. Na diaľnici ho chceli zastaviť policajti. Otočil sa a unikal v protismere. Začali teda po ňom strieľať. Jedna guľka ho trafila a potom to prišlo.. .zrazu sedel v teplom. V utorok spolu so svojimi komplicmi predstúpil pred súd. Vypočul si rozsudok, ktorý ho poslal na 20 mesiacov za mreže.

Odsúdený už trinástykrát

Najskôr ukradol v Drietome auto. Potom ho naháňali policajti a strelili mu do zadku. V utorok predstúpil pred súd. Reč je o 31-ročnom Václavovi. V minulosti ho odsúdili už 13-krát. Päť mesiacov potom, ako sa vrátil z väzenia, sa rozhodol ukradnúť auto.

"Obžalovaný Václav pomocou ingusového kľúča otvoril auto a pomocou krabičky na diagnostiku ho naštartoval a odcudzil," informuje hovorca krajského súdu Roman Tarabus.

Vystrelili 15-krát

Jeho dvaja komplici, ktorí ho na miesto priviezli išli v druhom aute pred ním. Mali vysielačku, aby ho upozornili na prípadnú policajnú hliadku. Tá ich aj zastavila. Keď to Václav uvidel, otočil sa a začal unikať.

"Otočil sa na diaľnici, uháňal 200-kilometrovou rýchlosťou a nútil policajtov, aby použili služobné zbrane," dodáva predseda senátu. "Na jeho zastavenie použili policajti 15 výstrelov, 5 ranami zasiahli unikajúce auto," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Nevedel, že idú kradnúť

Jedna guľka trafila páchateľa do zadku. Tak sa zľakol, že pustil do nohavíc.. Tvrdil, že všetko ľutuje. Senát krajského súdu potvrdil tres,t ktorý mu vymeral okresný súd, a to 20 mesiacov za mrežami.

"Trest, ktorý obžalovanému udelil okresný súd, je podľa názoru krajského súdu mierny, ale keďže prokurátor nepodal odvolanie, tak súd mu nemohol trest zvýšiť," tvrdí Tarabus.

Jedným zo zlodejov je aj Daniel H. Ten je držiteľom bronzovej medaily z majstrovstiev sveta v thajskom boxe. "Som nevinný, nemám skúsenosť s trestnou činnosťou," tvrdil Daniel.

Okresný súd ich oslobodil. Tvrdili, že o tom, že Václav ide kradnúť nevedeli. Senát krajského súdu im ale neuveril a vec vrátil na opätovné prejednanie.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy